Το "αφιέρωμα" που στάζει φαρμάκι για το Λουτράκι και την Κόρινθο!

Στα δέκα πιο μίζερα μέρη που μπορεί κάποιος να πάει για ένα διήμερο περιλαμβάνεται τόσο το Λουτράκι όσο και η Κόρινθος, σύμφωνα με αφιέρωμα που κυριολεκτικά στάζει φαρμάκι...

 

Διαβάστε τι αναφέρει το αφιέρωμα για την Κόρινθο, η οποία, σύμφωνα με τον συντάκτη είναι η 8η (από τις 10) απόδραση της "κακιάς ώρας" κοντά στην Αθήνα....

 

Κόρι(ν)θος: Ο συνάδελφος Ντίνος Ρητινιώτης είναι από εκεί. Εμείς, όμως, τον αγαπάμε. Γι' αυτόν, είναι η μαγευτική Κόρινθος. Για εμάς, είναι απλά η Κόριθος. Χωρίς «νι». Ο ίδιος λέει ότι ακόμα και χωρίς το «νι» έχει μέσα το αρχονικό «θήτα». Εμείς πάλι λέμε ότι το «θήτα» υπάρχει και στις λέξεις «Θάνατος», «Κατάθλιψη», «Θυροειδής». Η μόνη ωραία σκέψη όταν ακούς «Κόριθος» είναι η Μαρί Κοριθίου. Κι αυτό παίζεται. Όταν ο Ντίνος μιλά με περηφάνια για την Κόριθο, στα αυτιά μας ακούγεται κάπως έτσι: «Είμαι από την Κόριθο. Με λένε Σεμπά, (δεν) είμαι καλά και είμαι από την Κόριθο. Μου αρέσει να κάνω μπάνιο σε φουσκωτή πισίνα μιας και θάλασσα δεν έχουμε, ενώ πολλές φορές, όταν έχω όρεξη παίζω βατραχάκια με επίπεδα βότσαλα και μετράω τα γκελ πού θα κάνει μέχρι κάποιο να πέσει πάνω στο στρώμα και να την ξεφουσκώσει. Όταν δεν έχω πολλή όρεξη μου αρέσει απλά να χαζεύω τη φουσκωτή πισίνα τρώγοντας λιόσπορους».

 

Όσο για το Λουτράκι; Αυτό παίρνει την τελευταία θέση (10η) στη σχετική λίστα.

 

Λουτράκι: Top τουριστικός προορισμός επί ΠΑΣΟΚ . Και παραμένει, για συνταξιούχους που τρώνε ακόμα από το εφάπαξ. Περπατάς στον πεζόδρομο πάνω από την παραλία. Overdose από μίζερες εικόνες: Gilfs με ολόσωμα μαγιό. Παιδάκια με bmx. Μαλλί της γριάς. Σουβλατζίδικο με την ονομασία W.... Γ@ΜΩ ΤΗ ΔΙΠΙΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΜΟΥ. Παππούδες με κοιλιά αράζουν στο νερό που φτάνει μέχρι τα γόνατα. Στα βότσαλα, δεσπόζει αγέρωχο αλουμινόχαρτο με λίγη ντομάτα και ένα κομμάτι παπαριασμένο ψωμί πάνω από τα οποία γευματίζουν κάτι αδυνατισμένες, καχεκτικές δεκαοχτούρες. Στη θάλασσα, καταφτάνει για διακοπές το πρώτο παρεόνι από τσούχτρες. Το μετανιώνουν, κάνουν αναστροφή με μπαντιλίκι, επιλέγουν την πλησιέστερη γούρνα.

 

Για την ιστορία, τη λίστα με τα 10 πιο καταθλιπτικά μέρη κοντά στην Αθήνα για εγγυημένα καταθλιπτικό Σαββατοκύριακο, όπως είναι ο τίτλος του άρθρου, συμπληρώνουν η Σαλαμίνα, η Λούτσα, τα Καμένα Βούρλα, ο Ωρωπός, το Δήλεσι, το Τολό, η Κινέτα και ο Πόρος.