Άγιοι Θέοδωροι: Ομοσπονδία, Σύλλογοι και Πολιτεία συζητούν για το μέλλον του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας (video)

Η μεγαλύτερη στην Ελλάδα Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης) συνεδρίασε το διήμερο 28 & 29/9 στην Κορινθία και συγκεκριμένα στην κωμόπολη των Αγίων Θεοδώρων.

 

 

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων Νικόλαος Θεοδοσάκης είναι ένας γνήσιος αγωνιστής του εμπορικού κόσμου και δίνει καθημερινά μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες για να προβάλει τους Αγίους Θεοδώρους έχοντας όραμα την ανάπτυξη της περιοχής.

 

 

Σύμμαχος στην προσπάθεια του αυτή ο Πατρινός και δραστήριος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Βαγενάς, που έθεσε σε πρώτο πλάνο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι των Αγίων Θεοδώρων αλλά και της Κορινθίας κατά την πρώτη μέρα της συνεδρίασης. Την δεύτερη μέρα θα συζητηθούν ειδικά θέματα της Ομοσπονδίας (φορολογία, ρύθμιση χρεών κ.α.)

 

 

 

 

 

 

 

Η αίθουσα των ΚΑΠΗ Αγίων Θεοδώρων φιλοξένησε τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αλλά και Διοικητικούς και Θεσμικούς εκπροσώπους του Νομού. Την πρώτη μέρα της Συνεδρίασης, το Σάββατο, παρευρέθηκαν από την Κορινθία:

 

 

Ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων  Γκιώνης Γιώργος και ο αντιδήμαρχος Σπύρος Ράτης, οι σύμβουλοι Παναγιώτης Πέτρου και Έλενα Παπουτσή απ΄την παράταξη της Μαρίας Πρωτοπαππά ,  ο βουλευτής Κορινθίας (ΣΥΡΙΖΑ) Γιώργος Ψυχογιός, ο Διοικητής Λιμενικού Τμήματος Αγίων Θεοδώρων Λιάκος Αντώνης, ο Διοικητής της τροχαίας Κορίνθου Αστέρης Ηλίας (ο οποίος δεσμεύτηκε να μεταφέρει στον Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας Χαράλαμπο Τετράδη θέματα που αφορούν την Αστυνομία), ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βραχατίου Δαληβίγκας Γιώργος, ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου Βασίλης Γεώργαρης, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου Αναστασία Λάμπου,  η προϊσταμένη της ΔΕΗ Κορίνθου Γεωργία Κούγια.

 

 

 

Ηχηρές Απουσίες

 

 

Κανένας εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Κορινθίας δεν έδωσε το παρών σε μια τόσο σημαντική συνεδρίαση για τους εμπόρους και επιχειρηματίες που λάμβανε χώρα στην Κορινθία. Γνωρίζουμε ότι η Διοίκηση του Επιμελητηρίου αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα λειτουργίας όμως κρίνουμε αδικαιολόγητη την απουσία τους.

 

 

Επίσης οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του νομού μας απουσίαζαν, με τον υφυπουργό Χρίστο Δήμα να δικαιολογείται λόγω ότι βρίσκεται σε συνέδριο στο εξωτερικό.

 

 

Δεν είδαμε κανέναν περιφερειακό σύμβουλο απ΄την Κορινθία παρόλο που η συμμετοχή κρίνεται απαραίτητη όταν τίθενται ουσιαστικά ζητήματα για την περιοχή που άπτουν στις αρμοδιότητές τους.

 

 

Τέλος πιστεύουμε πως θα ήταν σκόπιμη η παρουσία όλων των Εμπορικών Συλλόγων στην Κορινθία.

 

 

 

 

Ζητήματα που έθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αγίων Θεοδώρων

 

 

Τι φταίει που οι Άγιοι Θεόδωροι αν και είναι ένας τόσο όμορφος προορισμός κοντά στην Αθήνα δεν έχουν την τουριστική ανάπτυξη που θα έπρεπε; Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νικόλαος Θεοδοσάκης κατέθεσε τις παρακάτω προτάσεις που αν υλοποιηθούν θα ενδυναμώσουν την περιοχή:

 

  1. Δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου
  2. Αξιοποίηση της παραλίας «Πευκάκια»
  3. Τουριστική προβολή της πόλης των Αγίων θεοδώρων
  4. Δημιουργία Αστικής συγκοινωνίας
  5. Ναυτιλιακή σύνδεση με την νήσο της Αίγινας
  6. Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την δημιουργία του Αλιευτικού καταφυγίου
  7. Την φιλοξενία στην πόλη αθλητικών γεγονότων περιφερειακής εμβέλειας

 

 

Ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης συμφώνησε πως η περιοχή χρειάζεται Πολιτιστικό Κέντρο και δεσμεύτηκε να το θέσει σε άμεση προτεραιότητα. Όσο για την αστική συγκοινωνία αναφέρθηκε στην απογοητευτική εικόνα που παρουσιάζουν τα άδεια από επιβάτες λεωφορεία, σύμφωνα απ΄ τα στοιχεία που έχουν, με αποτέλεσμα να είναι οικονομικά ασύμφορο να ενισχύσουν τα δρομολόγια. «Ο κόσμος δεν χρησιμοποιεί την αστική συγκοινωνία», τόνισε ο δήμαρχος.

 

Ο δήμαρχος δέχτηκε το παράπονο του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου για την άνιση προβολή των Αγίων Θεοδώρων σε σχέση με άλλες περιοχές του δήμου.

 

 

 

 

Ζητήματα που έθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου

 

 

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου Βασίλης Γεώργαρης αναφέρθηκε στις 120 δόσεις,  στο Open Mall που έχει εγκριθεί για την Κόρινθο, στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Μεταναστών.

 

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

 

Ζητήματα που έθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Βραχατίου

 

 

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βραχατίου Γιώργος Δαληβίγκας αναφέρθηκε σε πάγια προβλήματα των εμπόρων αλλά και πιο ειδικά σε θέματα που εστιάζουν στην τοπική αγορά του Βραχατίου. Έλλειψη βιολογικού καθαρισμού και αποχέτευση λειτουργούν αρνητικά στην ανάπτυξη της περιοχής.

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

 

Ζητήματα που έθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου

 

 

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου Αναστασία Λάμπου αναφέρθηκε στην μικρή χρονική διάρκεια του τουρισμού στο Ξυλόκαστρο, στην έλλειψη σχεδιασμού ανάδειξης και προβολής της περιοχής, κ.α.

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

 

Γιώργος Ψυχογιός: Η μικρομεσαία επιχείρηση έχει οριζόντια λειτουργία μέσα στην κοινωνία

 

 

Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ παρευρέθηκε και τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση της Ο.Ε.ΕΣ.Π. δίνοντας έμφαση σε θέματα που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Βεβαίως δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός που κανένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος δεν έδωσε το παρών.

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

sfedona.gr