"Το αηδόνι και το φύλλο" - Μια εντελώς διαφορετική παρουσίαση βιβλίου στην Περαχώρα (Εικόνες)

Μια εντελώς διαφορετική παρουσίαση βιβλίου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Μαΐου, στο Πέρα Βρέχει στην Περαχώρα. Η συγγραφέας, Μαρία Φραγκιά, παρουσίασε το συγγραφικό της εγχείρημα με τίτλο "Το αηδόνι και το φύλλο"...

 

Τι έκανε όμως διαφορετική την παρουσίαση του βιβλίου; Η συμμετοχή του κόσμου! Η Μαρία Φραγκιά, μοίρασε σε όλους το βιβλίο της, ζήτησε από το κοινό να διαβάσει μία σελίδα του και στη συνέχεια να γράψει το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό, με αφορμή αυτό που διάβασε. Εναλλακτικά, όποιος ήθελε, μπορούσε να κάνει μια ζωγραφιά...

 

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της κόρης της, Αλίκης - Ιωάννας Παπαπέτρου, η οποία εκτός από την καλλιτεχνική επιμέλεια του βιβλίου, είχε αναλάβει και το ρόλο του συντονιστή, συγκέντρωσε τα βιβλία, τα παρέδωσε στην μητέρα της και στη συνέχεια μαζί προχώρησαν στην... "ανάλυση" των όσων είχε γράψει ή ζωγραφίσει το κοινό.

 

Άλλωστε, όπως αναφέρεται και στο οπισθόφυλλο του βιβλίου της Μαρίας Φραγκιά "Το αηδόνι και το φύλλο", πρόκειται για μια " φιλοσοφική περιπλάνηση αναζήτησης του Εαυτού".

 

Την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, τίμησε με την παρουσία του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αλλάζουμε Μαζί", Γιάννης Καραπανάγος.

 

Η Μαρία Φραγκιά, έγραψε στη σελίδα της στο fb:

 

Το πρώτο επίσημο Workshop Βιβλιοπαρουσίασης "Το αηδόνι και το φύλλο" - ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και συγκίνηση!

 

Η συμμετοχή σας, η διάθεσή σας να μοιραστείτε τα συναισθήματά σας και τις προσωπικές σας ανησυχίες μας άγγιξαν βαθιά και ουσιαστικά. Η παρουσία των παιδιών ήταν μια υπέροχη και αναπάντεχη έκπληξη που έδωσε άλλο αέρα σε ολόκληρη τη δραστηριότητα.

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς το Πáli για τη δημιουργία και υποστήριξη του concept RóTes, την Αλίκη Ιωάννα Παπαπέτρου για την καλλιτεχνική επιμέλεια του βιβλιου και το συντονισμό, το Loutraki365 για την προώθηση και κάλυψη του event, το Πέρα βρέχει στην Περαχώρα για τη φιλοξενία, όλους τους συνεργάτες μας και φυσικά όλους όσους συμμετείχατε με τόση αγάπη στη διαφορετική αυτή δράση.

 

Ραντεβού στην επόμενη!

 


Η συγγραφέας Μαρία Φραγκιά με την κόρη της Αλίκη - Ιωάννα Παπαπέτρου

 

 

 

 

 


Η συγγραφέας Μαρία Φραγκιά