Ακυρώθηκε το διεθνές τουρνουά βετεράνων του Λουτρακίου - Ο λόγος

Ακυρώθηκε το διεθνές τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης βετεράνων, που θα γινόταν στο Λουτράκι από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου 2022 (αρχική ημερομηνία γιατί μετά από την παράταση στις δηλώσεις συμμετοχής είχε μειωθεί σε τρεις ημέρες).

 

Ήταν ενταγμένο στο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος (ITTF) με τα World Veterans Tournament, που σχετίζονται με το Παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων του Ομάν, αλλά δυστυχώς δεν συνάντησε μεγάλη ανταπόκριση. Η ελληνική και η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος αποφάσισαν από κοινού τη ματαίωση του τουρνουά, αλλά συμφώνησαν ότι «υπάρχει χώρος για παρόμοιες διοργανώσεις στο μέλλον» . Η ανακοίνωση της ΕΦΟΕπΑ την Τετάρτη 21/09 ήταν η εξής:

 

«Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α από κοινού με την ITTF, σε κλίμα άριστης συνεργασίας, ανακοινώνει την ακύρωση της διοργάνωσης ITTF World Veterans Tournament - Road to Oman | Loutraki 13 to 16 October 2022 Loutraki, Greece. ITTF και Ε.Φ.Ο.Επ.Α., συμφώνησαν ότι υπάρχει χώρος για παρόμοιες διοργανώσεις, ίσως με διαφορετική δομή εκ μέρους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται ώστε μελλοντικά να γίνει πραγματικότητα ένα Διεθνές Ανοιχτό Πρωτάθλημα Βετεράνων στην χώρα μας, πάντα υπό την αιγίδα της ITTF».