Αλαλούμ με τους ΚΑΔ: Γιατί αναγκάζονται σε λουκέτο πολλά ξενοδοχεία

Μπέρδεμα έχει προκληθεί για ιδιοκτήτες ξενοδοχείων η οδηγία για το άνοιγμα των ξενοδοχείων καθώς οποιοδήποτε λάθος έχει γίνει στους ΚΑΔ λειτουργίας των επιχειρήσεων τους εξαναγκάζει να παραμείνουν κλειστοί.

 

Όπως διαφαίνεται από τις μέχρι τώρα ενστάσεις των ξενοδόχων, ξενοδοχειακές μονάδες 12μηνης λειτουργίας που έχουν έσοδα και φορολογούνται με Τέλος Επιτηδεύματος για ολόκληρο τον χρόνο, αντιμετωπίζονται σαν εποχικές επιχειρήσεις.

 

Μόνον στο Ναύπλιο, για παράδειγμα, αναμένονται περισσότερες των 1.000 ακυρώσεις, όπως ανακοινώνει το Σωματείο Τουριστικών Καταλυμάτων Ναυπλίου «Ξένιος Δίας», προειδοποιώντας πως οι κυρώσεις για όποιον παραβιάσει τους ΚΑΔ είναι βαρύτατες.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

Μετά από τον σκληρό αγώνα που δώσαμε τις τελευταίες τρεις μέρες, λόγω της αιφνίδιας απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης στις 30/5/2020 με την οποία εξαιρέθηκαν τα καταλύματα μας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από την έναρξη της τουριστικής σεζόν την 1η Ιουνίου 2020, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι δεν υπάρχει θετική εξέλιξη και ως εκ τούτου παραμένουμε κλειστά έως τις 15/6/2020.

 

Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι μετά την συνάντηση μας με τον Διοικητή Τουριστικής Αστυνομίας Ναυπλίου, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, οι ποινές για την μη συμμόρφωση με την εν λόγω αιφνιδιαστική και άδικη ΚΥΑ σε περίπτωση ελέγχου είναι.

 

1. 5.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο που επιβάλλεται από την Τουριστική Αστυνομία με τον έλεγχο.

 

2. Ποινικό αδίκημα που θα δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία.

 

3. 5.000 διοικητικό πρόστιμο που επιβάλλεται από τον ΕΟΤ.

 

4. Κλείσιμο επιχείρησης από 60-90 ημέρες.

 

Πρόταση μας είναι να πρυτανεύσει η επαγγελματική μας λογική και ηρεμία παρόλο που όλοι μας αναγνωρίζουμε το άδικο της εξέλιξης αυτής και να ακολουθήσουμε την εν λόγω ΚΥΑ παραμένοντας κλειστά έως τις 15/6/2020 (εφ’ όσον δεν υπάρξει νεώτερη θετική εξέλιξη με το άνοιγμά μας σε ημερομηνία πριν τις 15-6-2020) ώστε να μην βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση έστω και ένας συνάδελφος μας να καταστραφεί ολοκληρωτικά.

 

Θα θέλαμε επίσης να επισημάνουμε ότι εφόσον λειτουργήσουμε παρά την ΚΥΑ, και παρά προσδοκία παρουσιαστεί ύποπτο κρούσμα COVID -19 ή καταγγελία από επισκέπτη για δικούς του λόγους η δυσφήμιση για την πόλη μας θα είναι τεράστια και η σεζόν θα τελειώσει για εμάς πριν καν αρχίσει.

 

 

newsbomb.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ