Αλλαγή στους κωδικούς πρόσβασης προτείνει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, συνιστούν την αντικατάσταση των ενεργών κωδικών πρόσβασης τους (passwords) στο Taxisnet με νέους που θα πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. 

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι προϋποθέσεις για ισχυρούς κωδικούς πρέπει να αποτελούνται τουλάχιστον από 8 χαρακτήρες και να περιλαμβάνουν υποχρεωτικά:

 

  • Τουλάχιστον έναν κεφαλαίο λατινικό αλφαβητικό χαρακτήρα

 

  • Τουλάχιστον έναν πεζό λατινικό αλφαβητικό χαρακτήρα

 

  • Τουλάχιστον έναν αριθμητικό χαρακτήρα

 

  • Τουλάχιστον έναν ειδικό χαρακτήρα

 

Η αλλαγή του κωδικού (password) μπορεί να γίνει μέσω της εφαρμογής «Διαχείριση λογαριασμού / Αλλαγή κωδικού» (https://www1.gsis.gr/taxisnet/mytaxisnet/protected/changePassword.htm) εφόσον ο χρήστης γνωρίζει τον υφιστάμενο κωδικό.

 

Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι κωδικοί πρόσβασης (όνομα χρήστη/username και συνθηματικό/password) που εκδίδονται, για χρήση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Taxisnet είναι αυστηρά προσωπικοί και ο χρήστης οφείλει να τους διαφυλάττει με προσοχή για την αποκλειστική χρήση τους μόνο από τον ίδιο, λαμβάνοντας κάθε μέτρο πρόνοιας για τη μη διαρροή τους σε οποιονδήποτε άλλον.

 

Ακόμη, όσον αφορά τις εργασίες που γίνονται από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο για λογαριασμό του πολίτη, είναι διαθέσιμος μηχανισμός παροχής και ανάκλησης εξουσιοδοτήσεων για συγκεκριμένες ενέργειες.

 

Η εξουσιοδότηση μπορεί να γίνει μέσω της εφαρμογής «Εξουσιοδοτήσεις» όπου ο χρήστης μπορεί να εξουσιοδοτήσει τρίτο πρόσωπο για να προβεί σε ενέργειες στο Taxis για λογαριασμό του χωρίς να του δώσει τον κωδικό και το συνθηματικό του.

 

news247.gr