Αλλάζει η διαδρομή του Επιταφίου της Παναγίας Γιάτρισσας στο Λουτράκι;

Οι εργασίες ανάπλασης του παραλιακού μετώπου στο Λουτράκι εκτός από τα προφανή οφέλη για την εικόνα και την οικονομία της πόλης, πιθανόν να έχουν και μια "παράπλευρη απώλεια". 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αλλάξει η διαδρομή του Επιταφίου του Ιερού Ναού Παναγίας Γιάτρισσας, ο οποίος αφού κατηφορίζει την οδό Χατζοπούλου και την Δαμασκηνού, καταλήγει στην παραλία. Εκεί διαδραματίζεται ένα απίστευτης ομορφιάς τελετουργικό, καθώς ο Επιτάφιος κατεβαίνει μέχρι τη θάλασσα και μπαίνει μέσα στα νερά του Κορινθιακού, ενώ οι βάρκες που Τον συνοδεύουν δια θαλάσσης, δίνουν ένα φαντασμαγορικό τόνο φωτίζοντάς την όλη τελετή με πυρσούς.

 

Το συγκεκριμένο τελετουργικό που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του εφημέριου του Ναού, πατέρα Νικόλαου Βασιλόπουλου, γίνεται κάθε χρόνο "είδηση" στα ΜΜΕ όλης της χώρας, ενώ οι εικόνες και τα videos, κάνουν το γύρο του διαδικτύου και γίνονται viral, προβάλλοντας παράλληλα την πόλη. 

 

Εφέτος, λόγω των εργασιών που πραγματοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο, για λόγους ασφαλείας των επισκεπτών, είναι πολύ πιθανό να αλλάξει η συγκεκριμένη διαδρομή. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, τρία είναι τα σενάρια που εξετάζονται αυτή τη στιγμή, ενώ το αργότερο μέχρι την Μεγάλη Τρίτη, θα έχει ληφθεί από τους αρμόδιους η οριστική απόφαση για τη διαδρομή που θα ακολουθήσει τελικά ο Επιτάφιος της Παναγίας Γιάτρισσας.

 

Στο πρώτο και επικρατέστερο, ο Επιτάφιος της Παναγίας Γιάτρισσας θα κατηφορίσει την οδό Χατζοπούλου και θα στρίψει δεξιά στην Ελευθερίου Βενιζέλου, χωρίς να περάσει από την παραλιακή ζώνη, για να καταλήξει στην πλατεία 25ης Μαρτίου, όπου θα συναντηθεί με τους Επιτάφιους του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου και του Ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου.

 

Στο δεύτερο, ο Επιτάφιος θα ακολουθήσει τη γνώριμη διαδρομή από την παραλία και θα συναντηθεί με τους άλλους 2 Επιταφίους στην Πλατεία της 25ης Μαρτίου. Το σενάριο αυτό, συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες, καθώς πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς αν πληρούνται όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας στο παραλιακό μέτωπο και να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο ατυχήματος λόγω της πυκνότητας του κόσμου που θα συνοδεύει τον Επιτάφιο.

 

Στο τρίτο σενάριο, ο Επιτάφιος της Παναγίας Γιάτρισσας θα κατέβει την οδό Χατζοπούλου, θα συνεχίσει στην οδό Δαμασκηνού και αφού φτάσει στην παραλία θα μπει στη θάλασσα στο σημείο που βρίσκονται το Queen και το SeaSide. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει την ακριβώς αντίθετη διαδρομή, ανεβαίνοντας την οδό Δαμασκηνού, θα στρίψει αριστερά στην Ελευθερίου Βενιζέλου, για να καταλήξει στην πλατεία 25ης Μαρτίου, σημείο συνάντησης με τους άλλους δύο Επιταφίους της πόλης.