Αλλάζουμε Μαζί: "Τα προβλήματα στην Περαχώρα εκκρεμούν χρόνια και αναζητούν λύση εδώ και τώρα"

Ένας ακόμη κρίκος προστέθηκε στην αλυσίδα των συναντήσεων της Δημοτικής Παράταξης “αλλάzουμε ΜΑΖΙ” με Συλλόγους, Φορείς και Δημότες, για διαβούλευση και εμπλουτισμό του νέου προγράμματός της...

 

Αντιπροσωπεία της παράταξης, αποτελούμενη από τον Επικεφαλής, Ιωάννη Καραπανάγο, τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Γλυκοφρύδη, τον Δημήτρη Αικατερίνη, την Μάχη Ανδριανού και την Ευαγγελία Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε, πρόσφατα, με την Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας, κα Αθανασία Κολλιάκου και κ. Γιάννη Λογοθέτη, αντίστοιχα, τον Πρόεδρο της Ένωσης Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας κ. Σωτήρη Πρωτοπαππά, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας κ. Νικόλαο Κοριατόπουλο, τον Αντιπρόεδρο του Αθλητικού Ομίλου Περαχώρας κ. Ανδρέα Μελέτη, τα Μέλη του Experience Perachora Korinthia, κυρίες Ασημίνα Γιαννούλη και Χρυσούλα Παππά, τον Ταμία του Λαογραφικού Μουσείου Περαχώρας κ. Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου και Δημότες, στο καφενείο ‘‘Γεράνης’’.

 

Οι Εκπρόσωποι των Συλλόγων, καθώς και οι Δημότες, αναφέρθηκαν στα συσσωρευμένα προβλήματα της Περαχώρας που εκκρεμούν χρόνια και αναζητούν λύσεις εδώ και τώρα, όπως η ταχεία αποπεράτωση του Γηπέδου, η επισκευή και η συντήρηση των Δίδυμων Δεξαμενών και της Παλιάς Βρύσης, η Επανίδρυση του Αρχαιολογικού Μουσείου, η δημιουργία χώρου Αθλητικών Εγκαταστάσεων (γήπεδα Βόλεϊ, μπάσκετ), η λειτουργία Μεταβατικού Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών, η εγκατάσταση ΑΤΜ, το ζεστό νερό του δικτύου ύδρευσης του χωριού κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκευαστικές εργασίες στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας και η κατασκευή πεζοδρομίου από το Γυμνάσιο στο Δημοτικό Σχολείο, η ανάπλαση της Λίμνης Ηραίου και ειδικότερα η επισκευή του οδικού δικτύου περιμετρικά της Λίμνης, οι διακοπές νερού στη Λίμνη Ηραίου κατά τους θερινούς μήνες, η κατάσταση των αγροτικών οδών που οδηγούν σε παραλίες, τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ, η ανάπλαση της Πλατείας των Ταξιαρχών και η ανάδειξη της πλούσιας Ιστορίας της Περαχώρας, η ανάπλαση της εισόδου του χωριού με τη βελτίωση της αισθητικής της τριγωνικής πλατείας, με την κατασκευή του Μνημείου Πεσόντων στη Μάχη της Περαχώρας και με την τοποθέτηση ευδιάκριτης ενημερωτικής πινακίδας με τα αξιοθέατα της περιοχής.

 

Η Δημοτική μας Παράταξη εξέφρασε την αγανάκτησή της για την πλήρη εγκατάλειψη της Περαχώρας, κατήγγειλε την προκλητική αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για τα υπάρχοντα προβλήματα, αν και πολλές φορές έχουν αναδειχθεί από τον Επικεφαλής, χωρίς ανταπόκριση.

 

Επιπλέον τόνισε την αναγκαιότητα συμμετοχής των κατοίκων της, σε Δημοτικά Συμβούλια, για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, αφού αντιμετωπίζονται ως δημότες δεύτερης κατηγορίας.

 

Λουτράκι, 25 Μαΐου 2023

Ιωάννης Β. Καραπανάγος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων
«αλλάzουμε ΜΑΖΙ» και Δημοτικός Σύμβουλος