Amber Alert: Εξαφάνιση τσούχτρας από τον Κορινθιακό!!!

Άφαντες από όλες τις ακτές του Κορινθιακού είναι εδώ και πολλές ημέρες οι μέδουσες, που ταλαιπώρησαν, με την παρουσία τους, παραθεριστές, επαγγελματίες του τουρισμού και κατοίκους όλων των παράκτιων περιοχών, τα τελευταία καλοκαίρια. Σύμφωνα με μαρτυρίες επαγγελματιών του τουρισμού, αλλά και πολλών κατοίκων των παραλίων όλων των νομών, που έχουν ακτές στον Κορινθιακό κόλπο, «οι μέδουσες δεν υπάρχουν προς το παρόν».

 

«Έχω μιλήσει με πάρα πολλούς συναδέλφους από όλους τους νομούς που έχουν παραλιακή επιχείρηση στον Κορινθιακό κόλπο και από πάρα πολλές περιοχές. Όλοι έχουμε διαπιστώσει με ικανοποίηση και ανακούφιση ότι -προς το παρόν, τουλάχιστον- το εφετινό καλοκαίρι έχει αναστραφεί πλήρως η απογοητευτική εικόνα των προηγουμένων ετών», τονίζει μεταξύ άλλων στο loutraki365, ο ξενοδόχος της περιοχής του Λουτρακίου, Βασίλης Μαντάς, με εμφανή ανακούφιση.

 

«Εκτός όμως, από τους συναδέλφους ξενοδόχους, την ίδια διαπίστωση έχουν μεταφέρει σ’ εμένα πάρα πολλοί φίλοι και γνωστοί μου από πλήθος παράκτιων περιοχών του Κορινθιακού», συμπληρώνει ο ίδιος.

 

 

Και τώρα, τι;

 

Οι μέδουσες δείχνουν να έχουν αποχωρήσει από τα νερά του Κορινθιακού κόλπου και οι ελπίδες για την επάνοδο της κανονικότητας στην καθημερινότητα και την τουριστική ζωή των παράκτιων περιοχών του Κορινθιακού κόλπου αναπτερώνονται στους επαγγελματίες και τους κατοίκους.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ξενοδόχο του Λουτρακίου, Βασίλη Μαντά, όλα τώρα ξεκινούν και η προσπάθεια για την επαναφορά στην κανονικότητα πρέπει να αρχίσει αμέσως… «Κατά την άποψή μου, τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δείξουν εγρήγορση όλοι οι φορείς. Από τον LTO και το Δήμο, μέχρι την Ένωση ξενοδόχων και τους Εμπορικούς Συλλόγους, αλλά και τον καθένα μας προσωπικά, αυτή είναι η ώρα της ευθύνης! Θα πρέπει άμεσα και γρήγορα να ληφθούν οι αποφάσεις και να μετουσιωθούν σε πράξεις, ώστε να επικοινωνήσουμε πανελλαδικά τη νέα διαμορφωμένη κατάσταση, με την απουσία των μεδουσών. Πρέπει τώρα αμέσως, να ξεκινήσει η εφαρμογή της κατάλληλης επικοινωνιακής επίθεσης, ώστε να αποκατασταθεί η εικόνα του Λουτρακίου στα μάτια εκατομμυρίων ανθρώπων. Πρέπει να ληφθούν τώρα οι κατάλληλες αποφάσεις και να εφαρμοστούν όσα αποφασιστούν, άμεσα. Πρέπει άμεσα και γρήγορα όλοι οι Έλληνες να μάθουν ότι το Λουτράκι τους περιμένει, απαλλαγμένο από το “βραχνά” των τελευταίων δυο καλοκαιριών», τονίζει ο Βασίλης Μαντάς, στο loutraki365.