Ανάγκη για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στη δομή της Κορίνθου

Σύμφωνα με καταγγελίες τα μωρά στη δομή αντί για γάλα τρέφονται με τσάι και πολλά από αυτά καταλήγουν στο νοσοκομείο από υποθερμίες λόγω αδυναμίας...

 

Τεράστια ανάγκη για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης έχει ανακύψει στη δομή προσφύγων της Κορίνθου, καθώς αρκετές από τις οικογένειες με μωρά έχουν πάρει άσυλο και δεν δικαιούνται πια το επίδομα των 100€/μήνα.

 

Έτσι οικογένειες έχουν μείνει χωρίς καθόλου έσοδα, και η αναμονή για την έκδοση διαβατηρίων είναι χρονοβόρα.

 

Σύμφωνα με αναφορές ανθρώπων που βρίσκονται κοντά στους πρόσφυγες της δομής τα μωρά αντί για γάλα τρέφονται με τσάι και πολλά από αυτά καταλήγουν στο νοσοκομείο από υποθερμίες γιατί ο οργανισμός τους είναι πολύ αδύναμος.

 

Όπως καταγγέλλουν η κατάσταση είναι δραματική, και κάνουν έκκληση να σταλούν τρόφιμα στη δομή όπως φρούτα, λάδι, αλεύρι, κρέας και πολυβιταμίνες, γάλατα σκόνες και φρουτόκρεμες για τα μωρά. Επίσης υπάρχει ανάγκη από ανθρώπους να βοηθήσουν.

 

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση της ΜΚΟ «help for refugee camp Korinthos» στο Facebook με ένα νήπιο 1,5 ετών, ελλιποβαρές που νοσηλεύεται με υποθερμία. Το παιδί και η οικογένειά του είναι μία από τις περιπτώσεις που περιεγράφηκαν παραπάνω. Πήραν άσυλο αλλά έμειναν χωρίς επίδομα και δεν τα βγάζουν πέρα.