Ανακαίνιση ακινήτων με έκπτωση φόρου μέχρι 19.200 ευρώ

Σημαντικές εκπτώσεις φόρου κατά τα προσεχή τέσσερα έτη αναμένεται να έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν σε αυτά εργασίες ανακαίνισης, το 2020, το 2021 και το 2022.

 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, τα συγκεριμένα φορολογικά κίνητρα που απευθύνονται σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων και θα μπορούσαν να αναθερμάνουν τον κλάδο της οικοδομής.

 

Επιπλέον αναμένεται να υποχρεώσουν τους ίδιους επαγγελματίες να εκδίδουν αποδείξεις και τιμολόγια για τις εργασίες που πραγματοποιούν.

 

Σκοπός είναι η καταστολή της φοροδιαφυγή που παρατηρείται στις συγκεκριμένες δραστηριότητες.

 

Όλα αυτά περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Οικονομικών.

 

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, θα ισχύσει ανώτατο όριο 48.000 ευρώ στο ύψος των δαπανών που θα μπορούν να ληφθούν υπόψη.

 

Άρα λοιπόν, το ανώτατο ποσό έκπτωσης που θα μπορεί να χορηγηθεί σε κάθε ιδιοκτήτη ανέρχεται σε 19.200 ευρώ, δηλαδή στο 40% των 48.000 ευρώ.

 

Την ίδια στιγμή, ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ από τον Μάιο του 2020, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ την ίδια στιγμή, αναφέρθηκε και στις αλλαγές που προωθούνται στη φορολοταρία με επιβράβευση, ακόμα και σε είδος, για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

 

iefimerida.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ