Ανακοίνωση ΑΟ Λουτράκι: "Ανοχή τέλος"

Ανακοίνωση κατά της διαιτησίας, στο εκτός έδρας ματς κόντρα στον Τενεάτη Αθικίων που τελείωσε ισόπαλο με σκορ 1-1, εξέδωσε σήμερα η διοίκηση του ΑΟΛ, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ποδοσφαιρικός πολιτισμός και ο σεβασμός που δείχνει απέναντι στους διαιτητές του εκάστοτε αγώνα, δεν θα πρέπει να θεωρείται ως προσφορά προς «ανθρωποθυσία»...

Αναλυτικά:

Επί πενήντα συναπτά έτη ο Αθλητικός Όμιλος Λουτράκι υπηρετεί πιστά το άθλημα του ποδοσφαίρου. Ειδικά τα τελευταία χρόνια έχουμε δώσει δείγματα ήθους και ποδοσφαιρικού πολιτισμού, λόγω και της συμμετοχής μας στις εθνικές κατηγορίες, σε όλη την  Ελλάδα.

Σεβαστήκαμε, σεβόμαστε και θα σεβόμαστε πάντα, αντιπάλους, διαιτητές, φιλάθλους και διοικητικά όργανα του ποδοσφαίρου. Ακόμα και σε ήττες δύσκολες, που κάποιες φορές σήμαναν και την απώλεια μιας κατηγορίας, δεν σταθήκαμε ποτέ στην εύκολη λύση, της απόδοσης ευθυνών στους διαιτητές. Δεν πλάσαμε μύθους για σκευωρίες και δεν τροφοδοτήσαμε έμμεσα ή άμεσα σκοτεινές θεωρίες συνωμοσίας που στόχο είχαν τον σύλλογο. Ως διοίκηση ήμασταν κι είμαστε μακριά από τέτοιου είδους ευτελείς θεωρήσεις της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας.

Πρώτη μας προτεραιότητα ήταν και είναι να παρουσιάζουμε στα γήπεδα που αγωνίζεται ο σύλλογος ομάδες με αξιόλογους αθλητές που στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας θα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να κατακτήσουν τη νίκη.

Ο τρόπος λειτουργίας μας, δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να εκλαμβάνεται ως αφέλεια ή αδυναμία. Στις πρώτες εφτά (7) αγωνιστικές του πρωταθλήματος έχουμε γίνει μάρτυρες σωρείας λανθασμένων διαιτητικών υποδείξεων, που ως αποτέλεσμα είχαν την απώλεια βαθμών για την ομάδα μας ή την τιμωρία ποδοσφαιριστών.

Έχουμε φτάσει στο σημείο ο ποδοσφαιρικός μας πολιτισμός και ο σεβασμός που δείχνουμε απέναντι στους διαιτητές του εκάστοτε αγώνα, να θεωρείται προσφορά προς «ανθρωποθυσία». Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από κανένα!

Ως διοίκηση που βρίσκεται στις επάλξεις του ποδοσφαίρου για αρκετά χρόνια, στο τοπικό πρωτάθλημα αλλά και σε εθνικές κατηγορίες έχουμε αποκτήσει και εμπειρία και γνώση. Για τον σκοπό αυτό είμαστε έτοιμοι να πράξουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό και εντός νόμιμων πλαισίων ώστε να προστατευτεί ο σύλλογος από τα επαναλαμβανόμενα διαιτητικά λάθη.

Καλούμε προς τούτο τα διοικητικά όργανα του Κορινθιακού ποδοσφαίρου, να κατανοήσουν την έντονη διαμαρτυρία μας και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε ο σύλλογος να σταματήσει να αποτελεί το μόνιμο «θύμα» λαθών.

Ως διοίκηση αλλά και φίλαθλοι δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιδείξουμε επιπλέον ανοχή σε μία ακόμα διαιτησία παρόμοια με αυτή που βιώσαμε στον προηγούμενο αγώνα.