Ανατροπή με τον θάνατο του φοιτητή στην Κάλυμνο - Δεν οφείλεται σε πτώση, λέει νέα έκθεση πραγματογνώμονα

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του 21χρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου στην Κάλυμνο φέρνει νέα έκθεση ειδικού πραγματογνώμονα. Με τη νέα πραγματογνωμοσύνη οι συγγενείς του 21χρονου ζητούν να βγει η υπόθεση από το αρχείο κάνοντας λόγο για δολοφονία του νεαρού καθώς δεν πίστεψαν την εκδοχή ότι γλίστρησε και έπεσε από τα βράχια.  

 

 

Η οικογένεια του Νίκου Χατζηπαύλου ανέθεσε στον μηχανολόγο μηχανικό Παναγιώτη Μαδιά την εκπόνηση μελέτης για τις συνθήκες θανάτου, σύμφωνα με το πόρισμα της οποίας, αποκλείεται η περίπτωση του ατυχήματος. Με τα αποτελέσματα της νέας έκθεσης που δημοσιεύει το «Έθνος της Κυριακής» ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Γλύκας, θα ζητήσει να ανοίξει εκ νέου ο φάκελος της υπόθεσης.

 

 

Σύμφωνα με τη μελέτη του κ.Μαδιά, ο θάνατος του φοιτητή δεν οφείλεται σε πτώση. «Οι δυνάμεις που δέχτηκε το σώμα του Νίκου Χατζηπαύλου στις δύο φερόμενες πτώσεις ήταν της τάξεως των 2,9 τόνων, κατά την πρώτη κατακρήμνιση ύψους 57 µέτρων, και 2,1 τόνων, κατά τη δεύτερη κατακρήμνιση ύψους 30 μέτρων.  

 

 

Η δε ταχύτητα που είχε το σώμα ήταν της τάξεως των 120 χιλ./ώρα στην πρώτη πτώση και 55,7 χιλ./ώρα στη δεύτερη πτώση. Με τα παραπάνω δεδομένα συνάγεται το συμπέρασμα ότι εάν ο 21χρονος πράγματι είχε πέσει από τα βράχια, τότε θα είχε υποστεί συντριπτικά κατάγματα και θραύση οστών στο σύνολο του σκελετού του αλλά και εκδορές μεγάλης έκτασης, σε βαθμό που το θύµα δεν θα ήταν αναγνωρίσιμο» αναφέρει το νέο πόρισμα.

 

 

  «Ωστόσο, σύμφωνα με τη δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση δεν διαπιστώθηκαν ανάλογης βαρύτητας κακώσεις, µε κατάγματα οστών και κακώσεις εσωτερικών οργάνων, λόγω της αναπτυχθείσας μεγάλης κινητικής ενέργειας. Συνεπώς, ο θάνατος του Νίκου Χατζηπαύλου δεν οφείλεται σε πτώση» καταλήγει το πόρισμα του πραγματογνώμονα.

 

 

Ο Γιάννης Παπαρουσάκης, νονός του 21χρονου φοιτητή μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής» είπε ότι θεωρεί πως ο νεαρός μεταφέρθηκε στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός. «Ήταν μεγάλο λάθος που η υπόθεση αρχειοθετήθηκε. Γι' αυτό και βάλαμε μηχανολόγο μηχανικό να εξετάσεις τις δυνάμεις που δέχτηκε το παιδί κατά την υποτιθέμενη πτώση, προκειμένου να αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να πέθανε από κάτι τέτοιο. Πιστεύουμε ότι ο Νικόλας δολοφονήθηκε» αναφέρει.    Πηγή: www.lifo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ