Ανατροπή-σοκ στην υπόθεση θανάτου της 16χρονης από τα Ιωάννινα

Ανατροπή-σοκ προκαλεί η ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας Ιωαννίνων για την υπόθεση της άτυχης Κωνσταντίνας Αναγνώστη, που πέθανε στα 16 χρόνια της τον Νοέμβριο του 2014, ύστερα από επίσκεψη ρουτίνας σε οδοντιατρείο της Αλβανίας για σιδεράκια.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες τηςEspresso, η μητέρα της κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία, σχετικά με τον ήδη προφυλακισμένο οδηγό ταξί Σ.Π. που μετέφερε την ανήλικη κοπέλa.

 

Η δίκη έχει προσδιοριστεί για τις 15 Φεβρουαρίου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων, όπου η γυναίκα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις σχετικά με όσα γνωρίζει για τον τραγικό θάνατο της κόρης της, αλλά και για τη σχέση της με τον ταξιτζή που μετέφερε το νεαρό κορίτσι στην Αλβανία. Ωστόσο, για την ίδια υπόθεση ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πρέβεζας η δίκη του ταξιτζή, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του τον περασμένο Ιούνιο στον ανακριτή Ιωαννίνων για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας διά παραλείψεως με ενδεχόμενο δόλο.

 

Ανάμεσα στους μάρτυρες που είχαν καταθέσει τότε υπέρ του οδηγού ήταν η μητέρα και η μεγαλύτερη αδελφή της 16χρονης. Ο ταξιτζής είχε αναφερθεί στη φιλική σχέση που είχε αναπτύξει με τη μητέρα της ανήλικης, στην κατάθεση την οποία είχε δώσει στον εισαγγελέα του Πρωτοδικείου των Αγίων Σαράντα, στις 23 Φεβρουαρίου 2015.

 

Η αρχική ιατροδικαστική έκθεση στη σορό της άτυχης Κωνσταντίνας στην Αλβανία είχε αποδώσει τον θάνατό της σε παθολογικά αίτια. Ωστόσο, ο πατέρας της Γιώργος Αναγνώστης δεν είχε πειστεί και είχε ξεκινήσει αγώνα για να φωτιστούν τα θολά σημεία, μαζί με τη δικηγόρο του Γιάννα Παναγοπούλου. Η Κωνσταντίνα Αναγνώστη μεταφέρθηκε νεκρή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών από τον οδηγό ταξί, που ανέφερε ότι το κορίτσι κατέρρευσε ύστερα από ένα ξαφνικό τρίξιμο του σαγονιού.

 

«Την έφερε στο νοσοκομείο χωρίς σημάδια ζωής. Ακολούθησαν διαδικασίες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με ηλεκτροσόκ, τεχνητή αναπνοή, καρδιακές μαλάξεις, της χορηγήθηκαν αδρεναλίνη, ατροπίνη και λιδοκαΐνη ενδοφλέβια, χωρίς να ανακάμψουν οι ζωτικές λειτουργίες της. Παρέμεινε δύο ώρες στα Επείγοντα και μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο» αναφέρει το ιατρικό ιστορικό.

 

Η σορός εξετάστηκε εκ νέου, με αποτέλεσμα τα κλινικά ευρήματα να δείξουν ότι «ήταν άνευ ζωτικών λειτουργιών, άνευ παλμού και άνευ αναπνευστικής λειτουργίας, με διεσταλμένες κόρες οφθαλμών, εμφανίζει κυάνωση γύρω από το στόμα, γύρω από την καρωτίδα, δέρμα με νεκρική χροιά με κυάνωση και κρύο. Εισήχθη νεκρή, γι' αυτό δεν εφαρμόστηκε και άλλη θεραπεία».

 

Η αλήθεια αποκαλύφθηκε όταν, ύστερα από πιέσεις του πατέρα και της δικηγόρου του, ζητήθηκε ιατροδικαστική έρευνα από τον καθηγητή Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θεόδωρο Βουγιουκλάκη στις 17 Νοεμβρίου 2014.

 

Αφαιρέθηκαν άτεχνα

«Τα ζωτικά όργανα της κοπέλας αφαιρέθηκαν με άτεχνο και αντιεπιστημονικό τρόπο, πέρα από κάθε ιατροδικαστική μέθοδο» είχε αναφέρει στηνEspresso, καθώς έλειπαν η βάση της γλώσσας, η επιγλωττίδα, η τραχεία, ο λάρυγγας, η μήτρα, ο τράχηλος και ο εγκέφαλος, ενώ στο αίμα και στα ούρα της βρέθηκαν υψηλά ποσοστά λιδοκαΐνης!

 

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, χθες ο Γιώργος Αναγνώστης, που από την πρώτη στιγμή υποστήριζε ότι το παιδί του πέθανε έπειτα από έκτρωση στην οποία υπεβλήθη στην Αλβανία, άφησε αιχμές επισημαίνοντας ότι, όταν έρθει η ώρα του δικαστηρίου, «θα μάθουμε ποιος ήταν ο άνθρωπος που άφησε έγκυο την Κωνσταντίνα»!

 

Πηγή: Espresso

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ