Ανατροπή στις δημοσκοπήσεις για αυτοδύναμο Σάντερς, μετά τον θρίαμβο Νεβάδας

Ο αντισυστημικός Μπέρνι Σάντερς ,  γνωστός από το προωθημένο, για τα Αμερικανικά δεδομένα, ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟ πρόγραμμά του για την αναμόρφωση της Αμερικανικής οικονομίας πέτυχε μια ανέλπιστα δυνατή νίκη στην πολιτεία της ΝΕΒΑΔΑΣ. Αποτελεί την ΤΡΙΤΗ νίκη πολιτείας στη σειρά. Είναι πρωτοφανές για υποψήφιο το οτι κερδισε και τις 3 αυτές πρώτες πολιτείες, και αποτελεί έκπληξη λόγω του ΠΟΛΕΜΟΥ τον οποίο του εχει κηρυξει το κατεστημένο των ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ , για την στάση του κατα τα τελευταια 40 ετη και πρόσφατα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (Ιρακ κλπ) και το πρόγραμμά του ενάντια στις πολυεθνικές συμφωνίες TTIP , ΤΤP, και υπερ της καθιέρωσης ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ και ελάχιστου ωρομίσθιου 15 δολαρίων (τωρα ειναι περιπου 11 δολάρια στις περισσοτερες πολιτείες).

 

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πιο κοντα ΤΩΡΑ στο να κερδίσει την προεδρία των Δημοκρατικών!

 

Τα στατιστικά (23/2/2020) του δίνουν ΕΚΤΙΜΗΣΗ για 1800 εδρες (ηταν 1620 εδρες στην χτεσινη εκτίμηση ΠΡΟ ΕΚΛΟΓΩΝ στη ΝΕΒΑΔΑ), ενω οι αντίπαλοι του βρίσκονται πολύ πίσω.

 

Ο δισεκατομμυριούχος Μπλουμπεργκ, προβλέπεται να πάρει 770 εδρες( ηταν 930 εδρες) στην εκτίμηση, ο Τζο Μπάιντεν, πρωην αντιπροεδρος της Χ.κλίντον, 820 εδρες (απο  780 εδρες).

 

Πολυ πισω ειναι ο συστημικός ανθρωπος των εταιριών πολέμου Μπουτιγιεγκ, 235 εδρες (ηταν 380 εδρες), η προοδευτική Γουόρεν παίρνει 250 εδρες (ηταν 200 εδρες) και η συστημική Κλομπουτσαρ 95 εδρες (ηταν 115 εδρες).

 

Παρ ‘οτι το ενδεχόμενο οι συστημικοί να τα βρουν με εναν υποψηφιο ειναι υπαρκτο, και σε επαναληπτικη ψηφοφορία θα ψηφισουν και 730 επιπλεον ‘εκπροσωποι ΛΟΜΠΥ΄στο Δημοκρατικο κομμα (SUPERPAC) οι ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ο Σαντερς να εκλεγεί ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΑ απο τον ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ, ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ 2000 εδρες εκλεκτορων, εξασφαλιζοντας ετσι το 50,1% απο τον πρώτο γυρο, αυξανονται τωρα σε 45% απο 35% που ηταν ως χτές.

 

new-economy.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ