Αναβίωσαν την διαδρομή Αρχαία Ήλιδα-Αρχαία Ολυμπία: 49,8 χιλιόμετρα, ξεκίνησαν νύχτα [εικόνες]

 

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη και εφέτος ο Δρόμος Εκεχειρίας 2018.

 

 

Περίπου 500 δρομείς κάλυψαν 49.800 μέτρα της διαδρομής από την Αρχαία Ήλιδα στην Αρχαία Ολυμπία, μεταφέροντας μήνυμα ειρήνης στη διοργάνωση που διεξήχθη για τρίτη χρονιά.

 

 

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Taekwondo Μαρία Καρπαθάκη, ενώ το σύνολο της διαδρομής κάλυψε και μια 13χρονη, η Φένια Θεοδώρου, καθώς επίσης και ο Σόλων Παπαδόπουλος, άτομο με ειδικές ανάγκες.

 

 

Οι δρομείς είχαν έλθει στην Ηλεία από όλα τα μέρη της Ελλάδος αλλά και από το εξωτερικό (Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία), ενώ συμβολική αξία είχε η συμμετοχή στον Δρόμο της Εκεχειρίας του στελέχους της Τουρκικής Πρεσβείας Ντογκάν Πεκγκόζ.

 

 

Η εκκίνηση δόθηκε στις 5:45 το πρωί της 22ης Απριλίου από την Αρχαία Ηλιδα και οι συμμετέχοντες πέρασαν από 13 χωριά της ημιορεινής Ηλείας: Δάφνη, Κεραμιδιά, Δαφνιώτισσα, Περιστέρι, Χειμαδιό, Σόπι, Καράτουλα, Μαγούλα, Λατζόι, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Πελόπιο, Πλάτανος. Περίπου δέκα ώρες μετά πραγματοποιήθηκε η τελετή τερματισμού στην Αρχαία Ολυμπία, όπου βραβεύτηκαν όλοι όσοι ολοκλήρωσαν τη διαδρομή με μοναδικά αριθμημένα μετάλλια.

 

 

Ο Δρόμος Εκεχειρίας 2018 διοργανώθηκε από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας με συνδιοργανωτές την Αντιπεριφέρεια Ηλείας, τους δήμους Ήλιδας και Αρχαίας Ολυμπίας, συνεργαζόμενο φορέα υποστήριξης τον Δήμο Σπάρτης και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, του CISM, του ΝΑΤΟ, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, του ΕΟΤ, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, της ΕΘΝΟΑ, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «Η Καλλιπάτειρα» και την τεχνική υποστήριξη του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Πηγή Φωτό: Συμπολιτεία Ολυμπίας - Federation of Olympia

 

iefimerida.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ