Ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια: Κοινές και συντονισμένες θεσμικές ενέργειες για την προστασία των Γερανείων

Στις κοινές θεσμικές ενέργειες των Δήμων Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και Μεγαρέων για το συντονισμό των ενεργειών ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Γεράνεια Όρη αναφέρεται το τέταρτο ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε ο Δήμος.

 

 Αναλυτικά αναφέρει:

 

Οι κοινές θεσμικές ενέργειες των Δήμων Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και Μεγαρέων συνεχίστηκαν σήμερα με σειρά συναντήσεων και πρωτοβουλιών που αφορούν τα Γεράνεια Όρη, στο πλαίσιο του διαρκούς θεσμικού συντονισμού των δύο Δήμων για την προστασία των Γερανείων.

 

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτή Κορινθίας, κ. Χρίστο Δήμα.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, κ. Γιώργος Γκιώνης, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κα Μαρία Πρωτοπαππά, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Κωστής Ζερβός, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Παναγιώτης Μαργέτης, ο πρώην Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, καθώς και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης του Δήμου Μεγαρέων.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι τεκμηριωμένες θέσεις των δύο Δήμων και οι ανησυχίες των τοπικών κοινωνιών σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν τα Γεράνεια Όρη, ενώ έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν ήδη αναληφθεί και για την πορεία των διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

 

Παράλληλα, συζητήθηκε η ανάγκη περαιτέρω θεσμικού συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάστηκε η προοπτική πραγματοποίησης κοινής συνάντησης με τη συμμετοχή του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, των Περιφερειαρχών Πελοποννήσου και Αττικής, καθώς και των Δημάρχων Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και Μεγαρέων, με αντικείμενο τα ζητήματα που αφορούν τα Γεράνεια Όρη και το θεσμικό πλαίσιο προστασίας της περιοχής.

 

Σημαντικό μέρος της σημερινής ημέρας αποτέλεσε και η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, κατά την οποία συζητήθηκαν οι εξελίξεις που αφορούν τα Γεράνεια Όρη.

 

Στη συνεδρίαση παρέστησαν και έλαβαν τον λόγο ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Γιώργος Ψυχογιός, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Παναγιώτης Μαργέτης, ο πρώην Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας κ. Παύλος Παύλου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου κ. Γιώργος Πετρίτσης. Παρόντες ήταν επίσης ο κ. Δημήτρης Δεσύλλας, μέλος της Επιτροπής Αγώνα «ΟΧΙ Ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια», μέλη της Επιτροπής και πολίτες.

 

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα το ψήφισμα για τα Γεράνεια Όρη.

 

Αργότερα σήμερα, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων, με αντικείμενο τις εξελίξεις που αφορούν τα Γεράνεια Όρη. Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχει και ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης, στο πλαίσιο του κοινού θεσμικού συντονισμού των δύο Δήμων.

 

Οι σημερινές θεσμικές ενέργειες αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης κοινής προσπάθειας, η οποία συνεχίζεται τις επόμενες ημέρες με τον προγραμματισμό νέων συναντήσεων και κοινών πρωτοβουλιών σε κυβερνητικό και περιφερειακό επίπεδο.

 

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων θα συνεχίσει να ενημερώνει υπεύθυνα, με διαφάνεια και τεκμηρίωση, τους πολίτες για κάθε εξέλιξη που αφορά τα Γεράνεια Όρη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ