Ανησυχία για κορονοϊό στο Λουτράκι - Γονείς ζητούν να κλείσουν τα σχολεία

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στο Λουτράκι, καθώς αρκετά είναι τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία της περιοχής...

 

Ήδη 3 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Γυμνάσιο του Λουτρακίου, κάτι που ανάγκασε τη συγκεκριμένη σχολική μονάδα να κλείσει και να συνεχίσει τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης. Ίδια και χειρότερη η κατάσταση στο 3ο Δημοτικό Λουτρακίου, με τα κρούσματα να φτάνουν τα τέσσερα.

 

Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξαν σκέψεις να συνεδριάσει σήμερα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου, με σκοπό να προτείνει το κλείσιμο του συγκεκριμένου σχολείου, υπό το φόβο να υπάρξει κάποιο κρούσμα και εκεί. Οι σκέψεις αυτές, εγκαταλείφθηκαν αφού κρίθηκε οτι δεν μπορεί να αλλάξει η απόφαση του Υπουργείου και να γίνουν εξαιρέσεις για μεμονωμένα περιστατικά.

 

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του loutraki365.gr, ένα από τα κυριότερα επιχειρήματά των γονέων, είναι ότι πολλά από τα παιδιά του 2ου Δημοτικού, έχουν μεγαλύτερα αδέρφια σε τάξη του Γυμνασίου ή του Λυκείου και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν "ο κίνδυνος να κολλήσει κάποιο παιδί είναι μεγαλύτερος".

 

Έντονα είναι και τα προβλήματα στο ΕΠΑΛ Λουτρακίου, καθώς πολλά παιδιά που φοιτούν εκεί, διαμένουν μόνιμα στην Κόρινθο, η οποία είναι από χθες και επίσημα στο Κόκκινο και έρχονται στο Λουτράκι για τις ώρες του σχολείου.