Ανοίγει πόλεμο με την κυβέρνηση ο Νανόπουλος για τους μετανάστες

Για πόλεμο με την κυβέρνηση ετοιμάζεται ο δήμος Κορινθίων. Τρεις μήνες μετά την έλευση των πρώτων μεταναστών και προσφύγων στην Ανοιχτή Δομή που δημιουργήθηκε στο στρατόπεδο της Κορίνθου, ο Βασίλης Νανόπουλος δηλώνει αποφασισμένος να αντιδράσει στην φημολογούμενη έλευση νέων ανθρώπων, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα της πρωτεύουσας του νομού.

 

Μάλιστα σε μια συμβολικού χαρακτήρα κίνηση ο κ. Νανόπουλος κάλεσε τα Μέσα Ενημέρωσης στα διόδια του Ισθμού, όπου παραβρέθηκαν όλοι οι αντιδήμαρχοι, αλλά και απορριμματοφόρα, σε μια σαφή υπόμνηση πως οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με τον αποκλεισμό της εθνικής οδού, φέρνοντας στο νου μνήμες απο τις πολυήμερες κινητοποιήσεις των αγροτών.

 

“Εδώ είναι Μοριάς, δεν είναι Μόρια” είπε ο κ. Νανόπουλος και συμπλήρωσε πως “δεν αντέχει άλλο η πόλη. Η Κόρινθος δέχτηκε τους μετανάστες μέχρι σήμερα, αλλά η κατανομή πρέπει να γίνεται με δίκαιο τρόπο. θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να πειστεί η κυβέρνηση, διαφορετικά θα δείτε στον τόπο που βρισκόμαστε σήμερα (σ.σ. διόδια Ισθμού) να συγκεντρώνονται και να αποκλείουν τον Ισθμό…”.

 

Ο κ. Νανόπουλος τόνισε ότι ήρθε σε επαφή με τους ιδιοκτήτες των χώρων που θα φιλοξενήσουν μετανάστες, στους οποίους μετέφερε το μήνυμα πως δεν είναι προς το συμφέρον της πόλης αλλά και των ιδίων να εξελιχτεί η Κόρινθος σε μια νέα Μόρια.

 

Ο δήμαρχος Κορινθίων συνέχισε λέγοντας πως ο ίδιος δεν επιθυμεί κινητοποιήσεις, όμως αν δεν υπάρξει η προσδοκώμενη ανταπόκριση από την μεριά της Πολιτείας τότε ο αποκλεισμός του Ισθμού θα είναι μονόδρομος.

 

Ο κ. Νανόπουλος ρωτήθηκε αν ο δήμος έχει την στήριξη των κυβερνητικών βουλευτών, αλλά και του εκλεγμένου με την κυβέρνηση περιφερειάρχη στην στάση που θα τηρήσει απέναντι στην κυβέρνηση της Ν.Δ. Ο δήμαρχος Κορινθίων απέφυγε να απαντήσει ευθέως σημειώνοντας ωστόσο πως βρίσκεται σε διαρκή και σταθερή επικοινωνία μαζί τους, και τους έχει ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις.

 

korinthia.net.gr