«Ανοίγουν» 127 θέσεις εργασίας στη Κορινθία για αντιπυρική προστασία δασών

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη για την πρόσληψη 5.066 υπαλλήλων στην αντιπυρική προστασία, μέσω προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Για το νομό Κορινθίας προβλέπεται η πρόσληψη 127 ατόμων.

 

 

 

Αυτή τη στιγμή η σχετική προκήρυξη βρίσκεται στο υπουργείο Εργασίας, όπου γίνονται οι τελευταίες βελτιώσεις και παρεμβάσεις και αναμένεται τις επόμενες μέρες να παραδοθεί στον ΟΑΕΔ, ο οποίος θα αναλάβει και την ευθύνη της ανάρτησής της.

 

Πάντως, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες, σύμφωνα με πληροφορίες, η προκήρυξη να δημοσιευτεί και στα τέλη αυτή της εβδομάδας.

 

Στη διαδικασία συμμετέχουν άνεργοι όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Το νέο προσωπικό θα τοποθετηθεί στα κατά τόπους δασαρχεία όλης της χώρας, με καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

 

Ο ενδιαφερόμενοι οφείλουν να γνωρίζουν τα εξής:

 

◼ Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον κόμβο του ΟΑΕΔ.

 

◼ Η διάρκεια των συμβάσεων είναι 8 μήνες.

 

◼ Παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη.

 

◼ Οι ωφελούμενοι θα αποκτήσουν έξτρα μοριοδότηση για μόνιμες θέσεις σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

 

Τα κριτήρια επιλογής:

 

 Χρόνος ανεργίας

 

⬙ Αριθμός ανήλικων τέκνων

 

 Εισόδημα (ατομικό ή οικογενειακό)

 

 Κοινωνικές ιδιότητες (πολύτεκνος - τρίτεκνος)

 

 Αναπηρία

 

 Εντοπιότητα

 

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, διάρκειας 8 μηνών, θα χορηγηθεί βεβαίωση για τις θεματικές της εκπαίδευσης των ωφελουμένων από τα δασαρχεία, ενώ η επαγγελματική εμπειρία που θα αποκομίσουν θα αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ.

 

Εκτός από την απασχόληση των ανέργων, το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με σκοπό να αφήσει «καθαρό» κοινωνικό αποτύπωμα:

 

α) Η απασχόληση των ωφελουμένων θα εμπεριέχει εργασίες για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων από πυρκαγιές και τη διαχείριση καμένων εκτάσεων (π.χ. καθαρισμοί δασών, δημιουργία αντιπυρικών λωρίδων), προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών. Με την υλοποίηση του προγράμματος, η χώρα θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη ενάντια σε πιθανές πυρκαγιές κατά την αντιπυρική περίοδο.

 

β) Οι ωφελούμενοι, ανεξάρτητα από το εκπαιδευτικό τους επίπεδο, θα αποκτήσουν νέα εξειδικευμένη γνώση σε θέματα δασών και δασικού περιβάλλοντος με σεμινάρια που θα γίνουν στις κατά τόπους δασικές αρχές, η οποία θα περιλαμβάνει και πρακτική άσκηση στο πεδίο.