Ανοίγουν ξανά οι φάκελοι για τις φωτιές σε Κύθηρα και Μάνη

Το άνοιγμα των φακέλων για τις πυρκαγιές στα Κύθηρα και τη Μάνη, μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, διέταξαν οι εισαγγελικές αρχές.

 

 

Πρόκειται για υποθέσεις του 2017, οι οποίες αναμένεται να επανελεγχθούν, όσον αφορά τους υπαίτιους των δύο μεγάλων περιβαλλοντικών καταστροφών.

 

 

Η εξέλιξη αυτή, επήλθε ως συνέπεια δημοσιεύματος της εφημερίδας «Καθημερινής», το οποίο αποκάλυψε ηχογραφημένη συνομιλία μεταξύ του πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής, Δημήτρη Λιότσιου, και του πρώην αρχηγού του Σώματος, Βασίλη Ματθαιόπουλου.

 

 

Στην επίμαχη συνομιλία, ο κ. Ματθαιόπουλος κάνει λόγο για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ αξιωματικών της Πυροσβεστικής, καθώς και για μεθοδεύσεις που θέτουν σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες.

 

 

«Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με τον Καπέλιο (σ.σ. πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής) και τον Βασιλειάδη (σ.σ. πρώην υπαρχηγός Επιχειρήσεων). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά... Έτσι παίζεται το παιχνίδι».

 

 

kathimerini.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ