Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακυρωθεί η φετινή ΔΕΘ

Τα αυξημένα κρούσματα τα οποία έχουν καταγραφεί στη Θεσσαλονίκη και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα οδηγούν τους επιστήμονες στη σκέψη να μην πραγματοποιηθεί εφέτος η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

 

 

Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο άφησε ανοιχτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Ant1.

 

 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα περιμένουμε από τον πρωθυπουργό ανακοινώσεις ελαφρύνσεων και άλλων μέτρων για την οικονομία από την κυβέρνηση στη φετινή ΔΕΘ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χαρακτηριστικά «κατ΄αρχάς να γίνει η Έκθεση», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η διοργάνωσή της δεν είναι ακόμη βέβαιη.

 

 

Και συμπλήρωσε: «Eίμαστε σε μία φάση που παρατηρούμε όλα τα δεδομένα τα επιδημιολογικά και είμαστε σε θέση να αναπροσαρμόζουμε τη στρατηγική μας. Το θέμα είναι ότι μέσα στις αρχές του Φθινοπώρου ότι και να γίνει θα δείτε το σχέδιο μας, γιατί δεν μπορεί να κατατεθεί το σχέδιο μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή χωρίς να έχει προηγηθεί εσωτερική διαβούλευση».

 

 

Ακόμη, ανέφερε ότι «φέτος είναι μία χρονιά που είδαμε να αναβάλλονται Ολυμπιακοί Αγώνες. Βλέπουμε ότι πολύ μεγάλα γεγονότα στην Ευρώπη για παράδειγμα όπως το Οkotberfest 2020 στη Γερμανία αναβάλλεται. Εμείς θα ακολουθήσουμε τη συμβουλή των ειδικών. Δεν θα κάνουμε τίποτα διαφορετικό».

 

 

newsbeast.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ