Άνοιξε μόνο για λίγες ώρες! Νέα κατολίσθηση στη Διώρυγα του Ισθμού; Κλειστή μέχρι νεοτέρας

Διεκόπη το μεσημέρι της 4ής Ιουλίου 2022 η κυκλοφορία των πλοίων εντός της Διώρυγας του Ισθμού, λίγες μόνο ώρες αφού είχε δοθεί στην κυκλοφορία...

 

Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες κυκλοφορίες, φέρεται να έχει γίνει νέα κατολίσθηση των πρανών, κοντά στο σημείο που πραγματοποιούνταν εργασίες μέχρι πρότινος. Στο σημείο έχει σταλεί ειδικό πλωτό, το οποίο ξεκίνησε εργασίες καθαρισμού του καναλιού, ενώ η διέλευση πλοίων διακόπηκε προσωρινά. Αυτή την ώρα, αρκετά είναι τα πλοία που περιμένουν κυρίως από την πλευρά του Σαρωνικού, προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα νέα έργα αποκατάστασης.

 

 

Η κατακρήμνιση εδαφών στη διώρυγα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, λόγω της ύπαρξης πολλών ρηγμάτων στους γεωλογικούς σχηματισμούς των τοιχωμάτων της.

 

Η νέα διακοπή, συνέβη λίγο μετά την ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter, ανακοίνωσε πως η Διώρυγα της Κορίνθου επαναλειτουργεί από σήμερα και για τρεις μήνες.

 

«Με σχέδιο ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των παρεμβάσεων στη Διώρυγα της Κορίνθου, μετά τις μεγάλες καταπτώσεις και από σήμερα, η Διώρυγα θα ανοίξει με απόλυτη ασφάλεια για τους επόμενους 3 μήνες, προκειμένου να εξυπηρετήσει την καλοκαιρινή κίνηση», επισημαίνει στο tweet του.