Αντισηπτικά και μάσκες τέλος στα φαρμακεία του Λουτρακίου!

Η καταναλωτική φρενίτιδα του κόσμου που σπεύδει το τελευταίο χρονικό διάστημα να αγοράζει αδικαιολόγητα τρομοκρατημένος από την έξαρση του κοροναϊού, ιατρικές χειρουργικές μάσκες και αντισηπτικά στα φαρμακεία, έχει οδηγήσει σε έλλειψη αυτών των προϊόντων στα ράφια των φαρμακείων σύμφωνα με το ρεπορτάζ του loutraki365.gr...

 

“Οι μάσκες εδώ και μέρες έχουν εξαντληθεί και δεν υπάρχει απόθεμα ούτε στις φαρμακευτικές αποθήκες, ούτε στους προμηθευτές,  καθώς η ζήτηση έχει αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που οι εταιρίες δεν προλαβαίνουν να παράγουν και να προμηθεύουν τα φαρμακεία”, επεσήμανε φαρμακοποιός της περιοχής του Λουτρακίου, συμπληρώνοντας πως μετά τα τρία πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα, ο κόσμος ζητά απεγνωσμένα μάσκες κι αντισηπτικά.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η αυξημένη ζήτηση σε ιατρικές χειρουργικές μάσκες, έχει δημιουργήσει φαινόμενα αισχροκέρδειας, καθώς την στιγμή που πριν από τον κοροναίό η χονδρική τιμή της μάσκας ανερχόταν στα 50 λεπτά, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ανέλθει στο 1.20.

 

Μάλιστα λόγω και της έλλειψης σε ιατρικές χειρουργικές μάσκες, φαρμακοποιός μιλώντας στο loutraki365.gr, αναφέρει πως: “Η μάσκα είναι ένα δευτερεύον μέσο προστασίας, και καλό είναι να μην τις αγοράζουν αλόγιστα όσοι  δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας καθώς τις στερούν από ανθρώπους που τις έχουν πραγματικά ανάγκη. “

 

Έλλειψη και στα Αντισηπτικά 

 

“Όλη την εβδομάδα, υπήρξε αυξημένη ζήτηση και στα αντισηπτικά προϊόντα, με αποτέλεσμα και στα προϊόντα αυτά να παρατηρείται έλλειψη στις αποθήκες των φαρμακείων. Ο κόσμος σε μεγάλο βαθμό έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης και σε πολλές περιπτώσεις σπεύδουν να αγοράσουν φάρμακα που έχουν ακούσει πως θα τους προστατεύσουν από την γρίπη και τον κοροναϊό. Από την πλευρά μας φροντίζουμε να ενημερώνουμε τους πολίτες και σε πολλές περιπτώσεις που μας ζητούν φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, δεν τα δίνουμε”.