Απαγόρευση κυκλοφορίας: Συγκέντρωση έξω από εκκλησία με μία σύλληψη

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός ατόμου, το οποίο συνελήφθη κατηγορούμενο για συμμετοχή σε συγκέντρωση, με συνωστισμό, περίπου εκατό ατόμων, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία, στην Αγία Βαρβάρα, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, παραβιάζοντας έτσι τα μέτρα πρόληψης για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

 

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ταυτοποιήθηκαν άλλα πέντε άτομα, που συμμετείχαν στην ίδια συγκέντρωση.

 

Το άτομο, που συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και των υπολοίπων ατόμων.

 

Πάτρα: Συγκέντρωση ατόμων στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας 

 

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Κυριακής, δεκάδες πολίτες στην Πάτρα αγνόησαν τις συστάσεις για αποφυγή συγχρωτισμού και την απαγόρευση της κυκλοφορίας προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, καθώς συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, αρκετοί πιστοί της περιοχής, κυρίως ηλικιωμένοι, έσπευσαν στην εκκλησία, ύστερα από πρόσκληση του ιερέα, για να κοινωνήσουν και να λάβουν αντίδωρο, με αποτέλεσμα την παρέμβαση της Αστυνομίας.

 

Πολλοί κάτοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια αντιλαμβανόμενοι τι είχε συμβεί και διαμαρτύρονταν για την παρουσία της Αστυνομίας, ενώ άλλοι ζητούσαν από τους αστυνομικούς να απομακρύνουν τον κόσμο από την εκκλησία για να μην υπάρξει κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού.

 

Τελικά η ένταση τερματίστηκε με τους αστυνομικούς να «κόβουν» και πρόστιμα σε πολλούς από τους παρευρισκόμενους, καθώς δεν είχαν βεβαίωση εξόδου.

 

Υπενθυμίζεται ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, έχουν παραταθεί τα περιοριστικά μέτρα που αφορούν στους χώρους λατρείας μέχρι τις 11 Απριλίου. Η ΚΥΑ προβλέπει τη δυνατότητα διαδικτυακής μετάδοσης λειτουργίας από τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο, το οποίο θα αναμεταδίδει λειτουργία.

 

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (Δ.Ι.Σ.) της Εκκλησίας της Ελλάδος από την πλευρά της, αποφάσισε να πραγματοποιούνται η Θεία Λειτουργία καθώς και οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και του Πάσχα κεκλεισμένων των θυρών, στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων, για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού. 

 

Από την πρώτη ΚΥΑ προβλέπεται απαγόρευση τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησίων, ευκτηρίων οίκων, τεμενών κλπ κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητάς τους, στο σύνολο της επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

 

Σε μήνυμά του προς τους Έλληνες πριν από μερικές ημέρες, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμος τόνισε πως «όλοι μαζί πρέπει να προστατεύσουμε την ιερότητα της ζωής μας και των συνανθρώπων μας».

 

cnn.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ