Απάντηση του Χουλουσί Ακάρ στις δηλώσεις του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας

Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ απάντησε πριν από λίγη ώρα (πρωί της 20ης Δεκεμβρίου 2018), στα όσα είπε χθες ο ναύαρχος Αποστολάκης με προκλητικότατο τρόπο.

 

Μίλησε για «γαλάζια» πατρίδα τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν έχει σκοπό να υποχωρήσει από τα «δικαιώματά» της σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

 

Συγκεκριμένα είπε πως «κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να προστατεύσουμε τη “γαλάζια πατρίδα μας”. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα της χώρας και του λαού μας. Είμαστε υπέρ της ειρήνης και των σχέσεων καλής γειτονίας. Όμως στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα του λαού μας, της Τουρκικής Δημοκρατίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας. Δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο και δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο».

 

Οι δηλώσεις του Ναυάρχου Αποστολάκη

«Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση» τόνισε χθες ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

 

Επίσης ο Ναύαρχος Αποστολάκης ρωτήθηκε και για το αν θα έχουμε συμμάχους σε ενδεχόμενο πόλεμο με την  Τουρκία: «Εάν χρειαστεί να πολεμήσουμε δεν θα συμπολεμήσει κανένας δίπλα μας. Η δική μας προσπάθεια επικεντρώνεται να μην χρειαστεί να φθάσουμε ως εκεί. Με τις ΗΠΑ και την ΕΕ θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα φθάσουν έως εκεί».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ