Απεργιακή συγκέντρωση την Πρωτομαγιά στο Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου

Το Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου- Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων  θα πραγματοποιήσει  απεργιακή κινητοποίηση και εορτασμό της Πρωτομαγιάς του 2022  και καλεί όλους τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, του ανέργους, τους νέους και τις νέες της Κορινθίας, στην 24ωρη Γενική Απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και στην Απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 πμ στο Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου.

 

Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς γίνεται κάτω από την βαριά σκιά του πολέμου και τις τεράστιες συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία και στην ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων σε όλο τον κόσμο.

 

Καταδικάζουμε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης που θέτουν σε διακινδύνευση βασικές κατακτήσεις των αιματοβαμμένων αγώνων της εργατικής τάξης.

 

Tιμούμε

 

Toυς πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας που τα υπερασπίστηκαν με την ίδια τους την ζωή.

 

Ζητούμε

 

την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

 

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΕΡΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

 

Απεργούμε για:

 

—    Την κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων

—  Την αντιμετώπιση της ανεργίας στη χώρα μας, εγγύηση της πρόσβασης όλων στο σύστημα και τις παροχές ανεργίας

—   Την αποτροπή της φτωχοποίησης του πληθυσμού με δημοσιονομικά και κοινωνικά μέτρα αναχαίτισης της αύξησης των τιμών στην ενέργεια, τις δαπάνες στέγασης και τα βασικά καταναλωτικά αγαθά και προστασία των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων από το σοκ της ακρίβειας.

—    Δημόσιο Κοινωνικό Ασφαλιστικό σύστημα με κρατική εγγύηση στη χρηματοδότησή του και επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

—   Στις παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό νόμο (ηλεκτρονική ψηφοφορία, ηλεκτρονικά μητρώα στη διάθεση κυβέρνησης και εργοδοτών).

 

Απαιτούμε

 

  • Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ
  • Εργασιακά δικαιώματα για όλους
  • Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
  • Καταπολέμηση της Ανεργίας
  • Δημόσιο Σύστημα Υγείας
  • Κοινωνική Πολιτική
  • Κοινωνική Ασφάλιση

 

Αγωνιζόμαστε Για

 

ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ

 

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

 

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΩΜΑΓΙΑ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ