Απίστευτο! Αφήνουν χωρίς ταχυδρόμο το μισό Λουτράκι, την Περαχώρα και το Σχίνο

Σε περαιτέρω υποβάθμιση οδηγεί το Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, καθώς σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του loutraki365.gr, δεν θα ανανεωθεί η σύμβαση του ενός εκ των τριών ταχυδρόμων των ΕΛ.ΤΑ. που εξυπηρετούν την περιοχή...

 

Στο μάτι φαίνεται πως έχει βάλει το Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, καθώς εκτός του ιατρείου της Περαχώρας που έκλεισε, σκοπεύει να αφήσει το μισό Λουτράκι, την Περαχώρα, τη Λίμνη Ηραίου, το Σχίνο, τα Πίσια και τη Μαυρολίμνη, να εξυπηρετούνται από μόλις 2 ταχυδρόμους.

 

Σε μία περιοχή που πριν από λίγο καιρό εξυπηρετούνταν από 6 ταχυδρόμους, πλέον έχουν μείνει 3, ενώ στις 29/2, ημερομηνία που λήγει η σύμβαση του ενός εκ των τριών ταχυδρόμων, μόλις δύο άτομα θα καλύπτουν μια τεράστια ακτίνα περιοχών.

 

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της έκτασης που καλύπτει ο ταχυδρόμος που στις 29/2 λήγει η σύμβασή του και με απόφαση της Αποκεντρωμένης δεν θα ανανεωθεί, οι περιοχές που εξυπηρετούσε είναι οι εξής:

 

Μαυρολίμνη, Σχίνος, Πίσια, Στραβά, Βουλιαγμένη, Περαχώρα, Χαρβάτι, Νέα Πολιτεία, Σκάρπα, Δροσιά, Άσπρα Χώματα, όλος ο Γερμανικός Δρόμος, αλλά και το σημείο από το Συνεδριακό Κέντρο μέχρι το ύψος που βρίσκεται η Αστυνομία του Λουτρακίου! Η έκταση που εξυπηρετείται από το συγκεκριμένο ταχυδρόμο, αγγίζει τα 120 χιλιόμετρα!

 

Σε περίπτωση που η απόφαση της Αποκεντρωμένης εφαρμοστεί, οι περιοχές αυτές, προστίθενται στις περιοχές που ήδη εξυπηρετούν οι δύο ταχυδρόμοι που απομένουν, καθιστώντας την επικοινωνία αυτών των περιοχών με τον υπόλοιπο κόσμο εντελώς προβληματική, αφού περισσότερα από 500 τεμάχια καθημερινά αποστέλλονται στις παραπάνω περιοχές, χωρίς να υπολογίζουμε τα συστημένα γράμματα.

 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, οι αποστολές που φτάνουν στις προαναφερθείσες περιοχές τις ημέρες που καταβάλλονται οι συντάξεις, είναι περίπου 2.000, καθώς το 90% των κατοίκων της Περαχώρας παίρνει τη σύνταξή του στο χέρι, από τον ταχυδρόμο των ΕΛΤΑ που δεν θα του ανανεωθεί η σύμβαση.

 

Όπως είναι φυσικό, τόσο στην Περαχώρα, όσο και στη Μαυρολίμνη, το Σχίνο και τα Πίσια, επικρατεί αναστάτωση, αφού οι περισσότεροι κάτοικοι γνωρίζουν ότι οι καθυστερήσεις τόσο των λογαριασμών όσο και των συντάξεών τους, αναμένεται να είναι μεγάλες, καθώς, μοιάζει σχεδόν ουτοπικό να πιστεύει κανείς ότι δύο άτομα θα καταφέρουν να κερδίζουν την καθημερινή μάχη με το χρόνο!