Απίστευτο: Μπαζώνουν ρέμα και θάβουν δέντρα στα Πίσια! (εικόνες)

Οι βελτιώσεις στον επαρχιακό δρόμο Περαχώρας Πισίων, έργο που εκτελείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στοιχίζει ήδη ακριβά στο περιβάλλον της περιοχής. Κι αυτό, διότι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του loutraki365, ο εργολάβος που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο, αποθέτει τα χώματα και τα πετρώματα που αφαιρεί από το σημείο, όπου υλοποιείται το έργο, σε άλλο σημείο, μπαζώνοντας την κοίτη ρέματος και θάβοντας δέντρα!

 

Του Γιάννη Κ. Ηλιάδη

 

Αν αυτή είναι η αιτία γι' αυτές τις εικόνες, τότε ο παραλογισμός σε τούτο τον τόπο φαίνεται πως έχει ούτε όριο, αλλά ούτε και τέλος… Ο εργολάβος που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, επιχειρώντας να υλοποιήσει αυτό που του ανέθεσαν, καταστρέφει μια ολόκληρη περιοχή, αλλάζοντας τη γεωμορφολογία, θάβοντας σημαντικό αριθμό δένδρων και βλάστησης και θέτοντας σε κίνδυνο παρακείμενα σπίτια. Διότι, μπαζώνοντας ένα ρέμα, όπως διαπιστώσαμε όλοι πριν από λίγους μήνες, με τις δεκάδες ζωές που χάθηκαν στη Μάνδρα Αττικής, η φύση εκδικείται και μάλιστα, με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο.

 

Όπως θα παρατηρήσετε και στις αποκλειστικές εικόνες του loutraki365, οι τεράστιοι όγκοι χωμάτων που αφαιρούνται από το σημείο στο οποίο εκτελούνται τα έργα, στην είσοδο των Πισίων,  μεταφέρονται σε κοντινή περιοχή, όπου όμως καταστρέφουν ολοκληρωτικά ένα κομμάτι του φυσικού κάλους και αλλάζοντας τη γεωμορφολογία. Αυτό είναι πολύ πιθανόν να αποδειχθεί καταστροφικό για τους κατοίκους και τις περιουσίες τους, αφού τα νερά από τις μελλοντικές βροχοπτώσεις δεν πρόκειται να… δείξουν κατανόηση ούτε στα όσα πράττει ο εργολάβος, ούτε και στην ανάγκη να γίνει το συγκεκριμένο έργο.

 

Σύμφωνα με μια από τις καταγγελίες που έχουν φθάσει στο loutraki365, η οποία είναι όμως ανεπιβεβαίωτη και για το λόγο αυτό δεν θα αναφερθούν συγκεκριμένα ονόματα, «ο εργολάβος έχει λάβει εντολή από αρμόδιο να εναποθέτει τους τόνους χωμάτων και πετρωμάτων στο συγκεκριμένο σημείο». Αν αυτή η πληροφορία είναι ακριβής, τότε η ευθύνη του συγκεκριμένου ανθρώπου (και φυσικά του συνόλου της αρχής στην οποία ανήκει) είναι τεράστια!

 

Η καταστροφή που συντελείται είναι πάρα πολύ μεγάλη, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και τις φωτογραφίες του loutraki365 και ο κόσμος στην περιοχή είναι ανάστατος με τις αυθαιρεσίες που γίνονται στα Πίσια. Αν μάλιστα ο εργολάβος έχει όντως λάβει εντολή, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα, δεδομένου ότι και οι πολιτικές ευθύνες είναι βαρύτατες.

 

Το ρεπορτάζ θα συνεχιστεί με όλες τις εξελίξεις για το σημαντικότατο αυτό θέμα, που επηρεάζει και θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή των κατοίκων.