Απίστευτο: Μπήκαν στο νεκροταφείο του 'Ασσου και έσπαγαν τάφους (εικόνες)

Για 1,5 ώρα άγνωστοι έσπαγαν τάφους το βράδυ της Παρασκευής στο νεκροταφείο του Άσσου.

 

 

 

Παρ ότι ο χώρος έχει φωτιστεί απ’ άκρη σ’ άκρη μετά τα τελευταία περιστατικά! 

 

Το αυτοκίνητο πλησίασε το χώρο του νεκροταφείου από την πίσω πλευρά για να μην γίνει αντιληπτό από κατοίκους οι οποίοι “αγρυπνούν” μετά τα όσα προσφάτως κατεγράφησαν, ωστόσο ο ιδιοκτήτης της οικίας που βρίσκεται στο σημείο κατέγραψε την κίνηση και άμεσα ενημέρωσε και τους άλλους κατοίκους. Για το όχημα που πλησίασε και εισήλθε στο νεκροταφείο ενημερώθηκε και το ΑΤ Βραχατίου ωστόσο όπως ανέφεραν οι κάτοικοι στον τοπικό Πρόεδρο, ουδέποτε έφτασε στο σημείο Παρ ότι η απόσταση είναι μικρή και ο χρόνος για να φτάσει ένα περιπολικό στο σημείο δεν ξεπερνά τα 10 λεπτά!!!

 

 

 

Εάν το περιπολικό είχε φτάσει είναι βέβαιο θα είχε συλλάβει επ αυτοφώρω τους ιερόσυλους που άφησαν πίσω τους 15 και πλέον σπασμένους τάφους! Το γιατί δεν έφτασε είναι ένα ερώτημα που οφείλει η ΑΔ Κορινθίας πλέον να απαντήσει!

 

Η καταστροφή των μνημείων σταμάτησε όταν οι άγνωστοι κατάλαβαν την παρουσία των κατοίκων και οδηγήθηκαν σε αποχώρηση!Για το συμβάν ο τοπικος Πρόεδρος Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά ενώ ενημέρωσε και την δημοτική αρχή Κορίνθου.

 

 

 

Το πιο σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης που θα οδηγήσει σε συλλήψεις είναι βέβαιο,είναι ο αριθμός της πινακίδας του αυοκινήτου τον οποίον κατέγραψαν οι κάτοικοι.

 

Πλέον οι επόμενες κινήσεις ανήκουν στις αρχές!

 

Οι εικόνες για την λεηλασία στο νεκροταφείο του Άσσου προκαλούν θλίψη και οργή, προκαλούν όμως και σοβαρά ερωτήματα για την ταυτότητα των δραστών οι οποίοι φαίνεται να γνώριζαν καλά το χώρο αφού φρόντισαν να αποφύγουν τα σημεία που λούζονταν από το φως των προβολέων που έχουν τοποθετηθεί και να λεηλατήσουν μνήματα στα λιγότερο φωτισμένα. Η εξακρίβωση από τον αριθμό της πινακίδας θα δώσει απαντήσεις!

 

Με πληροφορίες:moriasnews.gr