Από τη Ζάκυνθο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κορίνθου με κορονοϊό

Μέρα με την ημέρα επιβεβαιώνονται οι «μαύρες» προβλέψεις των ειδικών για αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού το Νοέμβριο, ενώ «πονοκέφαλο» προκαλεί η αύξηση των διασωληνώσεων σε ΜΕΘ και των θανάτων.

 

Μόλις έξι κλίνες εντατικής στην Κόρινθο εξυπηρετούν περιστατικά από την Κορινθία, την Αργολίδα, την Αρκαδία, τη Σπάρτη και τη Μεσσηνία. Όπως ήταν αναμενόμενο και οι 6 γέμισαν μέσα σε λίγες ώρες.

 

Μάλιστα όπως δήλωσε ο υπεύθυνος της κλινικής Covid-19 στο νοσοκομείο Κορίνθου Δημήτρης Γράσσος στο Live News, «δεχτήκαμε και περιστατικό από τη Ζάκυνθο, φανταστείτε δηλαδή από πόσο μακριά δεχτήκαμε περιστατικό και όλες οι άλλες μονάδες από τη Ζάκυνθο μέχρι εδώ είχαν καταληφθεί από ασθενείς».

 

Αρχίζει η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών

 

Από την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, ξεκίνησε η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, όπως είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, η επιστράτευση θα ξεκινήσει πρώτα στη Βόρεια Ελλάδα, μετά στη Θεσσαλία και όπου υπάρχουν επιβαρυμένες περιοχές και πίεση στα νοσοκομεία.

 

Είναι ένα μέτρο που κρίνεται αναγκαίο, καθώς υπάρχουν και γιατροί που είναι σε αναστολή και δεν δύναται να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

 

Όπως είπε και ο πρωθυπουργός σήμερα, στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, «εφόσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό και ο υπουργός υγείας έχει την απόλυτη εξουσιοδότηση από εμένα να κινηθεί νωρίτερα παρά αργότερα».