Από την Αγγλία στο Λουτράκι και μετά στο Νοσοκομείο Κορίνθου ο 25χρονος

Επιβεβαιώθηκε το Σάββατο 28 Μαρτίου, το πρώτο κρούσμα Κορονοϊού στην Κορινθία. Πρόκειται για έναν 25χρονο φοιτητή από τον Πειραιά που σπουδάζει στο Λονδίνο. Κατά την επιστροφή του απ΄την Αγγλία, , τέθηκε σε καραντίνα 14ημερών, σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν. Ο 25χρονος επέλεξε να θέσει τον εαυτό του σε καραντίνα στο εξοχικό της οικογένειας στο Λουτράκι, καθώς φοβήθηκε να έρθει σε επαφή με τον πατέρα του, ο οποίος ανήκει σε ευπαθή ομάδα.

 

Την Πέμπτη αισθάνθηκε αδιαθεσία, ενώ είχε ήπια συμπτώματα που όμως αρκούσαν για να τον ανησυχήσουν. Έτσι, την Πέμπτη συνοδεία στενού συγγενικού του προσώπου, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κορίνθου με τον ίδιο να έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για να εξαληφθεί η πιθανότητα να μεταφέρει τον ιό. Αμέσως, κατευθύνθηκε σε ένα απ΄τα isobox που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου. Εκεί, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφάλειας, η γυναίκα γιατρός που πλέον βρίσκεται υπό παρακολούθηση, πήρε δείγμα απ΄τον ασθενή και το έστειλε στο Νοσοκομείο της Πάτρας για εξέταση. Το Σάββατο 28 Μαρτίου, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, έγινε γνωστό το αποτέλεσμα, που ήταν θετικό.  Παράλληλα, ξεκίνησε ιχνηλάτηση των επαφών που είχε ο νεαρός άνδρας όλες τις αυτές τις μέρες.

 

Ο 25χρονος λόγω των ήπιων συμπτωμάτων που είχε, μεταφέρθηκε στο σπίτι του σε οικισμό του Λουτρακίου, προκειμένου να τεθεί σε αυστηρή καραντίνα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

 

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να επισημάνουμε την σπουδαιότητα της ύπαρξης των isobox, στον εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου, καθώς κανένα ύποπτο κρούσμα δεν εισέρχεται στους εσωτερικούς χώρους του Νοσοκομείου για να μην υπάρχει διασπορά.