Από τις Μυκήνες στο Στεφάνι Κορινθίας - Ancient Mycenaean Trail Run 2023 - Άνοιξαν οι εγγραφές

Οι ετοιμασίες για το ANCIENT MYCENAEAN TRAIL RUN 2023 | 13Κ που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαρτίου 2023  βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ ήδη άνοιξαν οι εγγραφές.

 

Ο αγώνας ορεινού τρεξίματος οργανώνεται από τον ΕΟΣ Κορίνθου, τον Μορφωτικό & Εκπολιτιστικό Σύλλογο Στεφανίου Κορινθίας και τον Σύλλογο Δρομέων Κορινθίας «Εφυραίοι Οκύποδες» και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων. Στόχος του αγώνα είναι η ανάδειξη και προβολή του αρχαίου μυκηναϊκού δρόμου καθώς και του φυσικού τοπίου της ορεινής περιοχής του Δήμου Κορινθίων.

 

Ο αγώνας, ο οποίος ακολουθεί στο μεγαλύτερο του μέρος την πορεία του αρχαίου μυκηναϊκού δρόμου που ένωνε τις Μυκήνες με την Τενέα, την περιοχή της Κορίνθου και τα λιμάνια του Κορινθιακού και Σαρωνικού κόλπου, θα διεξαχθεί φέτος στη διαδρομή Μυκήνες-Στεφάνι και έχει συνολικό μήκος 12,2 Κ και συνολική θετική υψομετρική διαφορά +653 μ.

 

Η διαδρομή αποτελείται από 7,2 K μονοπάτια και μονοπατόδρομους (περίπου 59%) ενώ την συμπληρώνουν 4,8 K αγροτικοί δρόμοι μέτριας ή στοιχειώδους βατότητας (39,8%) και 200 μέτρα ασφάλτου (1,2%). Η διαδρομή έχει χαρακτήρα point-to-point με εκκίνηση στη Πύλη των Λεόντων στην ακρόπολη των Μυκηνών και τερματισμό στο προαύλιο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Στεφανίου (πρώην Δημοτικό Σχολείο Στεφανίου Κορινθίας).

 

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στο site του αγώνα στη διεύθυνση   http://ancientmycenaeantrail.wordpress.com όπου μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τον αγώνα και φυσικά να κάνετε ηλεκτρονικά την εγγραφή σας.

 

Η περίοδος εγγραφής θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ της Τετάρτης 22 Μαρτίου 2023.

 

Δεκτοί γίνονται αθλητές άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 και άνω. Έγκυρη θεωρείται η συμμετοχή η οποία έχει τακτοποιηθεί οικονομικά.

 

Το κόστος συμμετοχής είναι 8€.

 

Σε αυτό περιλαμβάνονται: 1) τροφοδοσία στους τρεις σταθμούς ανεφοδιασμού, 2) αναμνηστικό μετάλλιο 3)  δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία από τον χώρο τερματισμού στο χώρο εκκίνησης 4) Goody bags.

 

Για να επικυρωθεί η δήλωση συμμετοχής πρέπει να γίνει κατάθεση του ποσού στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας:

 

«ΕΟΣ Κορίνθου»

IBAN: GR 5101107870000078748000011

 

και να αναφέρεται το όνομα του/της αθλητή/αθλήτριας. Τα τυχόν έξοδα της κατάθεσης βαρύνουν τον καταθέτη.

 

Πληροφορίες στο 6948 866833 (Πιέρρου Ελένη – Ε.Ο.Σ. Κορίνθου) και 6973 550370  (Παπαντωνίου Αντώνης – Μορφωτικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στεφανίου Κορινθίας).