Απόφαση "σταθμός" για ανεμβολίαστη υγειονομικό του Νοσοκομείου Κορίνθου

Το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης έκανε δεκτή αίτηση αναστολής ανεμβολίαστης υπαλλήλου του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου.

 

Με την αίτησή της η εργαζόμενη ζητούσε την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του Διοικητή του νοσοκομείου, που της επέβαλε το ειδικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων λόγω μη εμβολιασμού της.

 

Η απόφαση προβλέπει ότι το νοσοκομείο υποχρεούται να της καταβάλλει το ήμισυ των καθαρών μηνιαίων αποδοχών της καθόλο το χρονικό διάστημα που τελεί σε αναστολή καθηκόντων.

 

Πρόκειται για την πρώτη πανελλαδικά δικαστική απόφαση που δικαίωσε μη εμβολιασμένο υγειονομικό.

 

Ο δικηγόρος Κορίνθου Αλέξανδρος Γκουργιώτης που χειρίστηκε από την πρώτη στιγμή την υπόθεση, δήλωσε ικανοποιημένος από την απόφαση "που δικαίωσε μία μητέρα τεσσάρων ανηλίκων τέκνων που είχε και έχει ως μοναδικό εισόδημά της τον μισθό εκ της εργασίας της στο νοσοκομείο".

 

"Αυτό το έτος ήταν ένα έτος μαρτυρίου για όλους αυτούς τους ανθρώπους και τις οικογένειες τους" πρόσθεσε αναφερόμενος στους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί και βγήκαν σε αναστολή.

 

"Το δράμα αυτών των ανθρώπων παραμένει έως σήμερα και πρέπει να μας αφυπνίσει όλους. Η Δικαιοσύνη από την πλευρά της καλείται με οδηγό την ως άνω απόφαση εφαρμόζοντας το Σύνταγμα και τους Νόμους να δικαιώσει και τους λοιπούς" συμπλήρωσε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ