Αποκάλυψη! Πώς και γιατί κινδυνεύει να χαθεί ένα έργο 2 εκατομμυρίων από το Λουτράκι

Ορατός είναι ο κίνδυνος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του loutraki365.gr,  να χαθεί ένα έργο κομβικής σημασίας για το Λουτράκι, αφού σε μόλις 4 ημέρες, πρέπει να κατατεθεί ο φάκελος στο Υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία του open mall στο κέντρο της πόλης...

 

Ένα έργο που έχει χαρακτηριστεί από όλους τους φορείς της πόλης του Λουτρακίου, ως "ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη και την αναζωογόνηση της εμπορικής δραστηριότητας της πόλης". Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν δεδομένα θα αναβαθμίσει το εμπορικό κέντρο της πόλης του Λουτρακίου, ενώ θα συμβάλλει και στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας των 93 επιχειρήσεων που βρίσκονται εντός της περιοχής παρέμβασης, από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου έως την οδό Σολωμού.

 

Άλλωστε, για την υλοποίησή του, σχεδιάστηκαν δράσεις αστικής ανάπλασης, αναβάθμισης του δημόσιου χώρου, ανάπτυξης νέων τεχνολογιών και δημιουργίας ολοκληρωμένου marketing plan με σκοπό να αναδειχθεί η ταυτότητα της εμπορικής περιοχής με “έξυπνες” παρεμβάσεις και πολιτικές που καθιστούν την πόλη πιο ελκυστική.

 

Σύμφωνα όμως, με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του loutraki365.gr, υπάρχει απόφαση επιτήρησης από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων από τις 2 Φεβρουαρίου, στην οποία υπενθυμίζεται ότι ο φάκελος για το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ εξηγούνται σαφώς οι λόγοι για τους οποίους δύναται να μην εγκριθεί η χρηματοδότηση ύψους περίπου 1.800.000 ευρώ. Μάλιστα, στο εν λόγω έγγραφο, τονίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση του φακέλου είναι η 20η Φεβρουαρίου.

 

Επισημαίνεται, ότι για τη Δευτέρα 1η Μαρτίου, είναι προγραμματισμένο δημοτικό συμβούλιο στο Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, κατόπιν αιτήματος 12 συμβούλων της αντιπολίτευσης. Τέταρτο θέμα προς συζήτηση, είναι η."Ενημέρωση για την πορεία των εργασιών του έργου «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου- Open Mall Λουτρακίου".

 

Ακόμα όμως και αν ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, προλάβει τις ημερομηνίες και ολοκληρώσει τις διαδικασίες εντός χρόνου, κάτι που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, θα εκκρεμεί η ψήφιση του εν λόγω έργου από το Επιμελητήριο Κορινθίας. Το εν λόγω έργο, δεν έχει ψηφισθεί από το 2019, παρά το γεγονός ότι τόσο ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, όσο και ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, έχουν ταχθεί υπέρ της δημιουργίας του. Υπενθυμίζεται, ότι τα μέλη των συνδυασμών της αντιπολίτευσης του Επιμελητηρίου, αρνούνται να ψηφίσουβ τον Προϋπολογισμό του 2021, στον οποίο φυσικά συμπεριλαμβάνεται και το συγκεκριμένο έργο.

 

Υπενθυμίζεται ότι μέλη της αντιπολίτευσης, είναι οι παρατάξεις των κ.κ. Λουζιώτη και Μουρίκη, οι οποίες εκμεταλλευόμενες την πλειοψηφία που έχουν, αρνούνται κατηγορηματικά και πεισματικά να ψηφίσουν για το έργο ανάπτυξης ολόκληρης της πόλης του Λουτρακίου.

 

Και αν για τον Παναγιώτη Λουζιώτη, το Λουτράκι πιθανώς αποτελεί μία ακόμα πόλη που εδρεύει στο Νομό Κορινθίας, δεν θα μπορούσε να πει κανείς το ίδιο και για τον Σωτήρη Μουρίκη, ο οποίος εκτός από τη φιλική σχέση που διατηρεί με τον δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη, διατηρεί μεγάλη επιχείρηση στα Ίσθμια, άρα η ανάπτυξη του Λουτρακίου, θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη και στον ίδιο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εξαιρετικής σχέσης που έχουν οι δύο άνδρες, το γεγονός ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Πελοπόννησος Α.Ε., ο Σωτήρης Μουρίκης, έλαβε εξουσιοδότηση από το Δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη, προκειμένου να ψηφίσει δύο προγραμματικές προτάσεις.

 

;Eνα έργο που θα μπορούσε να δώσει νέα πνοή στο κέντρο της πόλης του Λουτρακίου, είναι πολύ πιθανό, να μείνει στα χαρτιά και να μην υλοποιηθεί.