Αποκάλυψη - βόμβα στα θεμέλια του Δημαρχείου Λουτρακίου

Νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς "Ο Βασιλιάς είναι γυμνός", παίχθηκε χθες Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020 στην πόλη του Λουτρακίου. Πρωταγωνιστής για άλλη μια φορά, ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, ο οποίος όσο παίζονται τα επεισόδια της συγκεκριμένης σειράς, τόσο αποκαλύπτεται η δράση και το έργο του, αλλά και το σπάνιο προτέρημά του στο να κρατάει μυστικά.

 

Όπως είναι γνωστό, στις 30 Οκτωβρίου, ο Γιώργος Γκιώνης, ως πρόεδρος της Τουριστικής, απέστειλε εξώδικη διαμαρυρία στη δικηγόρο κ. Βασιλική Λεπέτσου, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Αφορμή για αυτό το εξώδικο, ήταν η συμμετοχή της Τουριστικής παρά τη θέλησή της (;) στην αίτηση που κατέθεσε η Club Hotel Casino για υπαγωγή στον προπτωχευτικό κώδικα 106α.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, η δικηγόρος κ. Βασιλική Λεπέτσου, απάντησε με εξώδικο το οποίο  παρελήφθη στις 2 Νοεμβρίου από τη γραμματεία της Τουριστικής. Σύμφωνα με όσα περιγράφονται στο εξώδικο, η κ. Λεπέτσου, ισχυρίζεται ότι για να καταθέσει την αίτηση, εκπροσωπώντας την Τουριστική, είχε προηγούμενως σταλεί email από τον δικηγόρο της εταιρείας, Χρήστο Τζοάνο προς τους κ.κ. Γιώργο Γκιώνη και Ασημάκη Ασημακόπουλο με ημερομηνία 19/10/2020. Στο συγκεκριμένο email, σύμφωνα πάντα με τα όσα ισχυρίζεται η κ. Λεπέτσου, εκφράζεται η θέληση της εταιρείας να συμπεριληφθεί και η Τουριστική στις αιτούσες για την ένταξη στον προπτωχευτικό κώδικα 106α. Το email αυτό μάλιστα, είχε προσαρτηθεί στην εξώδικη απάντηση - διαμαρτυρία που απέστειλε προς την Τουριστική.

 

Σημειώνεται το τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο διεξήχθη στις 3 Νοεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι ο Γιώργος Γκιώνης είχε ήδη λάβει την εξώδικη απάντηση της δικηγόρου και δεν ανέφερε τίποτα πάνω σε αυτό, παρότι ρωτήθηκε επιμόνως από την αντιπολίτευση σχετικά με το αν υπάρχει κάποια εξέλιξη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

 

Μετά την ανάγνωση του εξωδίκου της κ. Λεπέτσου, έντονη ήταν η αντίδραση του δικηγόρου της Τουριστικής, Χρήστου Τζοάννου, ο οποίος χαρακτήρισε το εξώδικο ως συκοφαντικό αναφορικά με το πρόσωπό του, ενώ στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι το συγκεκριμένο email, δεν εστάλη για τον σκοπό που επικαλείται η κ. Λεπέτσου στο εξώδικο.

 

Από την άλλη, παρά το γεγονός ότι σύσσωμμη η αντιπολίτευση ζήτησε εξηγήσεις από το Δήμαρχο, ο Γιώργος Γκιώνης δεν απάντησε ποτέ, συνεχίζοντας την τακτική της σιωπής και της ασάφειας που τηρεί στο συγκεκριμένο θέμα από την ώρα που προέκυψε.

 

Στην όλη υπόθεση, προστέθηκε και μια ακόμα αποκάλυψη του επικεφαλής του συνδυασμού "Αλλάζουμε Μαζί", Γιάννη Καραπανάγου, ο οποίος ρώτησε αν η Κοινοπραξία ως συναιτούσα, θα έπρεπε να είχε λάβει σχετική απόφαση από την πλευρά του Διαχειριστικού Συμβουλίου. Όπως ομολόγησαν τόσο ο κύριος Γκιώνης όσο και ο κ. Τζοάννος, τέτοια απόφαση δεν έχει ληφθεί.