Αποκλεισμένος ο δρόμος από το Σχίνο προς το Αλεποχώρι – Τραγική εικόνα και μέσα στο Σχίνο (video)

Πλημμυρικά φαινόμενα στο Σχίνο, από τη χθεσινή (29 Σεπτεμβρίου 2018), εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων τα οποία προκάλεσε ο Μεσογειακός Κυκλώνας, “Ζορμπάς”. Η κατάσταση, στη συγκεκριμένη περιοχή του Δήμου Λουτρακιωτών, είναι ακραία, σύμφωνα και με όσα έχει αποτυπώσει η κάμερα του PeloponneseWeather και δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα το loutraki365.

 

Συγκεκριμένα, έχει κλείσει ο δρόμος στις Βαμβακιές, σε δύο σημεία, όπως επίσης και πριν από τη Μαυρολίμνη, λόγω υπερβολικού όγκου φερτών υλικών (χώματα, πέτρες, κλαδιά κλπ.). Παράλληλα, κλειστός είναι ο δρόμος και σε ένα σημείο πριν από το Αλεποχώρι, τόσο από συσσώρευση υδάτων, όσο και φερτών υλικών. Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα να έχει αποκλειστεί από εκείνη την πλευρά η πρόσβαση προς το Σχίνο, τα Πίσσια, την Περαχώρα, τη Λίμνη Ηραίου και το Λουτράκι.

 

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, πως μέσα στο Σχίνο, στο σημείο όπου σχεδιάζεται να κατασκευασθεί η πλατεία, έχει τεράστιο όγκο φερτών υλικών, γεγονός που δικαιώνει τις συχνές διαμαρτυρίες του Συμβούλου του Τοπικού Διαμερίσματος Πισίων, κ. Δημήτρη Λάμπρου. Σημειώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κ. Λάμπρου διαμαρτύρεται εντόνως για τον ελλιπή σχεδιασμό κατασκευής της πλατείας, χωρίς προηγουμένως να έχουν γίνει σχετικές μελέτες και εγκρίσεις για πρόσθετα προληπτικά έργα (αντιπλημμυρικά κλπ.).

 

Δείτε το εντυπωσιακό video από το Σχίνο: