Αποκλειστικό: Αυτοί είναι οι λόγοι παραίτησης του Παύλου Παύλου!

Τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε, από τη θέση του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε., ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Λουτρακιωτών, κ. Παύλος Παύλου, αποκαλύπτει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα το loutraki365.

 

Του Αλέξανδρου Κανδρή

 

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές και απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του loutraki365, ο κ. Παύλου στο κείμενο της παραίτησης που παρέδωσε στον Δήμαρχο -και Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ανωνύμου Εταιρείας- κ. Γιώργο Γκιώνη, θέτει δυο πολύ σοβαρά ζητήματα ως λόγους παραίτησής του.

 

Ο πρώτος, τον οποίο αναγράφει ο κ. Παύλου στην επιστολή παραίτησής του, είναι η, μέχρι τώρα, μη μετατροπή της Κοινοπραξίας που διαχειρίζεται το Καζίνο Λουτρακίου, σε Ανώνυμη Εταιρεία. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, δυο φορές, τους τελευταίους τρεις μήνες, ο κ. Παύλου έχει αναφερθεί σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στο συγκεκριμένο θέμα, “κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου” και απευθυνόμενος ευθέως στο Δήμαρχο.

 

Δείτε εδώ την τοποθέτηση του κ. Παύλου Παύλου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 2ας Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της οποία προτρέπει τον Δήμαρχο «να μπει μπροστά για τη μετατροπή» (στο 8’:09’’):

 

 

Εικοσιέξι ημέρες μετά, στις 28 Μαρτίου, ο Παύλος Παύλου, με νέα τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζει τις ανησυχίες του και τον έντονο προβληματισμό του για τον χρόνο που περνάει χωρίς να γίνονται ενέργειες από πλευράς Δημάρχου για τη μετατροπή της Κοινοπραξίας σε Ανώνυμη Εταιρεία:

 

 

Παράλληλα όμως, στην ανάπτυξη του σκεπτικού του γι’ αυτόν τον πρώτο λόγο, ο κ. Παύλου, διατυπώνει και μομφή, εμμέσως πλην σαφώς, προς τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γκιώνη. Κι αυτό, διότι όπως -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες έγκυρες πηγές- αναγράφει πως «διαφωνεί με τις μέχρι τώρα ενέργειες του Δημάρχου», διαχωρίζοντας τη θέση του από την αδράνεια στην οποία έχει περιέλθει η Δημοτική Αρχή, το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο θέμα της μετατροπής της Κοινοπραξίας σε Ανώνυμη Εταιρεία.

 

Ο δεύτερος λόγος, που αναγράφεται και αναπτύσσεται στην επιστολή παραίτησής του, είναι ότι δεν επιθυμεί «να θεωρηθεί ότι με αποφάσεις που θα μπορούσαν να ληφθούν στο Δ.Σ. της Τουριστικής, θα μπορούσε να ελαφρυνθεί» η θέση του ενόψει οποιασδήποτε μελλοντικής δικαστικής βασάνου.

 

Οι λόγοι της παραίτησης του κ. Παύλου, για την πολιτική ζωή του Λουτρακίου, είναι πολυδιάστατοι. Κατ’ αρχάς, η ευθεία μομφή προς τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο Δήμαρχος, αφήνει εκτεθειμένο τον κ. Γιώργο Γκιώνη, δεδομένου και του σκεπτικού που ανεπτύχθη σε πρόσφατο δημοσίευμα του loutraki365: Δεν δικαιούται ο Δήμαρχος (όποιος και αν ήταν) να λάβει μόνος του, τέτοιου βεληνεκούς και βαρύτητας αποφάσεις για το μέλλον του τόπου. Είναι αυτονόητο ότι η μη μετατροπή της Κοινοπραξίας σε Ανώνυμη Εταιρεία, μπορεί να επιφέρει την κατάπτωση της απόφασης του Πρωτοδικείου Κορίνθου για την ένταξη στο άρθρο 106Β του Πτωχευτικού Κώδικα. Πολλώ δε μάλλον, από τη στιγμή που ο Δήμαρχος, κ. Γιώργος Γκιώνης, επιμένει ότι η μη μετατροπή της Κοινοπραξίας, δεν αποτελεί διαλυτική αίρεση και πως δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο στην απόφαση του Δικαστηρίου, χάνοντας πολύτιμο χρόνο…

 

Όσο δε, για το δεύτερο λόγο της παραίτησης, αυτός είναι καθαρά θέμα προσωπικής ηθικής και αξιακού συστήματος, το οποίο έχει καθένας ως χαρακτήρας. Τέτοιου είδους αποφάσεις, αξιολογούνται για κάθε πολιτικό πρόσωπο, με τον απόλυτα προσωπικό τρόπο, με τον οποίο θεωρεί ότι πρέπει να κρίνει κάθε ψηφοφόρος…