Αποκλειστικό: Η δήλωση της Μαρίας Πρωτοπαππά προς το Δημοτικό Συμβούλιο

Με σκληρές εκφράσεις και ευθείες βολές καταφέρεται κατά του Δημάρχου Λουτρακιωτών, Γιώργου Γκιώνη, η παραιτηθείσα ήδη, από τη θέση της, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μαρία Πρωτοπαππά.

 

 

Στη γραπτή δήλωσή της, προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ξεκαθαρίζει τη θέση της και τοποθετείται με ευθύτητα κατά του Δημάρχου Λουτρακιωτών, Γιώργου Γκιώνη. Αναλυτικά η γραπτή δήλωση της Μαρίας Πρωτοπαππά έχει ως εξής:

 

«Ο Δήμαρχος Γ. Γκιώνης προέβη σε μία σειρά κατάπτυστων ενεργειών εναντίον μου.

 

Με απροκάλυπτες, αναιτιολόγητες, ασφυκτικές πιέσεις και αξιώσεις του, που κορυφώθηκαν στο Δημ. Συμβούλιο της 24ης Σεπτεμβρίου 2018, με την αρωγή του Δημ. Συμβούλου Μιχάλη (Μάικ) Θυμή, σε ρόλο αλαλάζοντα κλακαδόρου, επιχείρησε να ανακόψει το έργο μου ως δημοτικού συμβούλου και Αντιδημάρχου.

 

Το γεγονός αυτό, καθιστά πλέον αδύνατη την μεταξύ μας περαιτέρω συνεργασία, την προώθηση των ζητημάτων του Δήμου και των δημοτών, καθώς και την πολιτική με αυτόν συγκατοίκηση.

 

Προφανής αιτία των ενεργειών του, η συμμετοχή μου στις πολιτικές διεργασίες που συντελούνται στο πλαίσιο διεξαγωγής των προσεχών δημοτικών εκλογών, αναγνωρίζοντας τέτοιο δικαίωμα αποκλειστικά και μόνο στον εαυτό του.

 

Ο Γ. Γκιώνης, δεν αντελήφθη, ότι ενεργώντας κατ’ αυτό τον τρόπο πως πήρε διαζύγιο με τον πολιτικό πολιτισμό και πως ασελγεί ξεδιάντροπα πάνω στις αρχές της πολιτικής ηθικής, του σεβασμού των φιλοδοξιών για προσφορά στα κοινά απ’ όπου κι αν αυτές προέρχονται, αλλά και στους κανόνες της δημοκρατίας.

 

Ο Γ. Γκιώνης αμετανόητος, θυμήθηκε τις πρακτικές της προηγούμενης θητείας του. Πρακτικές αποπομπής δημοτικών συμβούλων (Μιχάλης «Μάικ» Θυμής, Λάμπρος Παπαθεοδώρου). Αποπομπή που έφθασε ακόμη και μέχρι τον ιδρυτή της παράταξης του κ. Δημάρχου, αειμνήστου σήμερα Μιχάλη Δρίτσα.

 

Την ίδια τακτική εφάρμοσε και για την περίπτωσή μου, ως αμοιβή και αναγνώριση των υπηρεσιών μου προς το συνδυασμό που μετείχα και των προσπαθειών μου από τη θέση που κατείχα.

 

Τον πανικόβλητο και υπό απόδραση Δήμαρχο τον διαβεβαιώνω, ότι δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω στον πολιτικό του κατήφορο. Θα τον αφήσω να βυθίζεται στο τέλμα της αγνωμοσύνης, της φαιδρότητας και της πολιτική του αναξιοπιστίας, παραδίδοντάς τον στην κρίση των συνδημοτών μας.

 

Παραιτούμενη από τη θέση της Αντιδημάρχου, παραμένοντας στις τάξεις του δημοτικού συμβουλίου, ως ανεξάρτητη πλέον σύμβουλος, δηλώνω ότι τιμώντας την εντολή των συμπολιτών μας θα εξακολουθήσω με την ίδια αγωνιστική διάθεση και συνέπεια προς τις αρχές μου, να υπηρετώ και να υπερασπίζομαι το κοινό συμφέρον».

 

Κ. Πρόεδρε,

 

Αυτή η δήλωσή μου παρακαλώ να αναγνωστεί στο Δημ. Συμβούλιο από της παραλαβής της και να καταχωριστεί στα πρακτικά του Δημ. Συμβουλίου.

 

Λουτράκι, 17/10/2018

Με τιμή

 

Μαρία Μιχ. Πρωτοπαππά