Λουτράκι, Γκιώνης, ΑμεΑ, στάθμευση, Spa, ανάλγητος, αφερέγγυος

Αποκλειστικο: Ο Γιώργος Γκιώνης πετάει στα σκουπίδια τις δεσμεύσεις του – Ανάλγητος απέναντι στα ΑμεΑ!

Κενή περιεχομένου παραμένει η δέσμευση του σημερινού Δημάρχου Λουτρακίου, Γιώργου Γκιώνη, για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), εντός του αστικού ιστού της πόλης. Με τη συμπεριφορά αυτή αποδεικνύεται ανάλγητη η Δημοτική Αρχή Λουτρακίου!

 

Του Γιάννη Κ. Ηλιάδη

 

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του loutraki365, πριν από τρία χρόνια, ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης συναντήθηκε με το προεδρείο του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Κορινθίας, το οποίο διαμαρτυρήθηκε έντονα για την ανυπαρξία θέσεων στάθμευσης των αυτοκινήτων Ατόμων με Αναπηρία, που επισκέπτονται το Λουτράκι (και όχι των μονίμων κατοίκων, οι οποίοι μπορούν να υποβάλλουν αίτημα για θέση έξω από το σπίτι τους), του επεσήμανε επίσης, την ηθική υποχρέωση των Δημοτικών Αρχών να σέβονται το δικαίωμα απρόσκοπτης πρόσβασης των Ατόμων σε Αναπηρία και του υπέβαλε αίτημα δημιουργία θέσεων στάθμευσης των αυτοκινήτων τους, σε αρκετά, σημαντικά, κεντρικά και περιφερειακά σημεία της πόλης του Λουτρακίου.

 

Σ’ εκείνη τη συνάντηση ο Δήμαρχος «δεσμεύθηκε προσωπικά», όπως ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά τότε, προς το Προεδρείο του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Κορινθίας και έδωσε τα χέρια με τον τότε Πρόεδρο του Σωματείου, Ευστάθιο Ποτήρη, διαβεβαιώνοντάς τον ότι άμεσα θα υπάρξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου για τον ορισμό θέσεων στάθμευσης για τα αυτοκίνητα Ατόμων με Αναπηρία.

 

Έκτοτε, η δέσμευση και ο λόγος του Δημάρχου Λουτρακίου, Γιώργου Γκιώνη, πετάχτηκε από τον ίδιο στον κάλαθο των αχρήστων. Ουδέποτε ήλθε το συγκεκριμένο θέμα στην ημερήσια διάταξη προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αντιθέτως μάλιστα, όσες φορές υπενθυμίστηκε στον ίδιο ή στον προηγούμενο Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας, Θανάση Γεωργίου, αλλά και στον σημερινό Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας, Κώστα Παντελέου, η δέσμευση του ίδιου του Δημάρχου, όλοι ανεξαιρέτως αντιμετώπισαν άλλοτε με αδιαφορία και άλλοτε ακόμη και με απαξία το θέμα!

 

Είναι αδιανόητο μια λουτρόπολη, όπως το Λουτράκι, η οποία θέλει να ισχυρίζεται πως είναι «η κορυφαία λουτρόπολη της χώρας», όπως με καμάρι την περιγράφουν οι ίδιοι οι Δημότες της, να μην έχει ούτε μια θέση στάθμευσης για αυτοκίνητα Ατόμων με Αναπηρία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Κόρινθος, που δεν είναι λουτρόπολη, έχει ορίσει αρκετές θέσεις στάθμευσης Ατόμων με Αναπηρία και μάλιστα, έχει έρθει σε αλλεπάλληλες επαφές με το Αστυνομικό Τμήμα, για την ορθή, στενή και συνεχή αστυνόμευση τήρησης των θέσεων, ώστε να μην σταθμεύουν αυτοκίνητα που δεν φέρουν την απαραίτητη σήμανση (αυτοκίνητο ΑμεΑ).

 

Αντιθέτως, το Λουτράκι, που υποτίθεται πως έκανε μεγάλες επενδύσεις στον τομέα του Ιαματικού Τουρισμού, κατασκευάζοντας το γνωστό σε όλους Spa, χρεώνοντας τους Δημότες με υπέρογκα ποσά (άλλη πονεμένη ιστορία, με την οποία θα ασχοληθούμε άμεσα) δεν πρόβλεψε ούτε μια θέση στάθμευσης για αυτοκίνητο ΑμεΑ έξω ή δίπλα από το Spa. Και μετά οι δημοτικές αρχές “κλαψουρίζουν” για τη μειωμένη κίνηση στο “στολίδι της πόλης που δεν φέρνει τα επιθυμητά έσοδα”