Αποκλειστικό: Στο "μικροσκόπιο" της Αστυνομίας 100 άτομα στην Κορινθία λόγω κορονοϊού

Συναγερμός έχει σημάνει στην περιοχή του Λουτρακίου, όπου το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού είναι πλέον γεγονός. Πρόκειται για 25χρονο από τον Πειραιά, ο οποίος επέστρεψε στη χώρα μας, από την Αγγλία όπου κάνει το μεταπτυχιακό του και βρίσκεται από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου στο εξοχικό του στο Λουτράκι, μαζί με τη μητέρα του.

 

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ολοένα και περισσότερα επίσημα στοιχεία, βλέπουν σιγά σιγά το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση που είχε το loutraki365.gr, οι αρχές της Κορινθίας, βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, καθώς τουλάχιστον 100 άτομα, έχουν επιστρέψει κυρίως τις τελευταίες ημέρες, από χώρες του εξωτερικού, στο Νομό Κορινθίας.

 

"Η λίστα των ανθρώπων που έρχονται από το εξωτερικό στη χώρα μας, ολοένα και μεγαλώνει. Μέχρι στιγμής, γνωρίζουμε ότι τουλάχιστον 100 άτομα έχουν έρθει από το εξωτερικό στην Κορινθία. Οι έλεγχοι στα σπίτια των ανθρώπων αυτών, που τέθηκαν σε 14ήμερο κατ' οίκον περιορισμό, είναι συνεχείς", τονίζει Αξιωματουχος της Αστυνομίας στο loutraki365.gr, ενώ συμπληρώνει πως "Όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, στην αρχή ο κόσμος πήρε το μέτρο πιο χαλαρά. Τις τελευταίες όμως, δύο με τρεις ημέρες, επικρατεί ερημιά στους δρόμους της Κορινθίας". Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, "ο κόσμος θορυβήθηκε από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στο Νομό Κορινθίας και έχει περιορίσει αρκετά τις μετακινήσεις του".

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, μέχρι σήμερα δεν έχει βεβαιωθεί κανένα πρόστιμο στην Κορινθία για παράβαση της καραντίνας μετά από επιστροφή ατόμου από το εξωτερικό. Παρά τους συνεχείς ελέγχους της αστυνομίας, όμως, τονίζεται ότι ο καθένας πρέπει να δείξει υπευθυνότητα και να τηρήσει τους κανόνες.