Απόστολος Παπαφωτίου: Συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στην ρωμαϊκή έπαυλη στη ‘Κατουνίστρα’ Λουτρακίου

Για 9η συνεχή χρονιά συνεχίζονται οι συστηματικές ανασκαφικές εργασίες στην ρωμαϊκή έπαυλη στη ‘Κατουνίστρα’ Λουτρακίου. Ένα σπουδαίο μνημείο που κάθε χρόνο αποκαλύπτεται ακόμα περισσότερο.

 

Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα της Ανασκαφής είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Δίνουν σοβαρές ενδείξεις όχι μόνο για τη σημασία της περιοχής του Ισθμού, κατά την Ύστερη Αρχαιότητα καθ’όσον η Έπαυλη ήταν σε χρήση από τον 2ο μέχρι και τον 6ο μ.Χ. αιώνα, αλλά και γιατί η ύπαρξη ενός τόσο σημαντικού κτιριακού συγκροτήματος αποδεικνύει ότι το Λουτράκι από τους χρόνους αυτούς ήταν γνωστό για τον θερμαλισμό του .

 

Πρόκειται για ένα σπουδαίο ανασκαφικό έργο που χρηματοδοτεί όλα αυτά τα χρόνια η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως και όλα τα υπόλοιπα που γίνονται στην Κορινθία εδώ και 9 χρόνια .Πολλά συγχαρητήρια στην Αρχαιολόγο Ζωή Ασλαματζίδου και στους συνεργάτες της για την πολύ σημαντική προσπάθεια.Ιδιαιτέρα συγχαρητήρια αξίζουν στο Σωτήρη Πρωτοπαππά ο οποίος υπηρετεί ακούραστα το χώρο της αρχαιολογικής έρευνας για πολλές δεκαετίες .

 

Με την Ζωή Ασλαματζίδου ,τον Σωτήρη Πρωτοπαππά, τον Κώστα Τζιαμπάση Αρχαιολόγο, τον Σωτήρη Ραφτόπουλο Αρχαιολόγο , τον Απόστολο Παπαφωτίου και τον πρόεδρο του Φλοίσβου Κώστα Μεταξά .