Άρχισαν τα όργανα στην Κόρινθο! "Άγρια" κόντρα Νανόπουλου - Σταυρέλη

 

Για «παραπληροφόρηση και μισές αλήθειες», αλλά και ως «αναξιόπιστο και ανεύθυνο, που παρακωλύει τη λειτουργία του Δήμου», κατηγορεί τον Νίκο Σαυρέλη, ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος και η Δημοτική Αρχή της οποίας είναι επικεφαλής, σε κατά μέτωπον επίθεση, που εξαπέλυσε μέσω ανακοίνωσης. Αφορμή για την άνοδο των τόνων στάθηκε η ανάρτηση του επικεφαλής της παράταξης “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ”, στο προσωπικό του προφίλ σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης.

 

Η ανάρτηση του Νίκου Σταυρέλη, στον προσωπικό λογαριασμό του:

 

"Στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου

 

-Ομόφωνα εγκρίθηκε η πρόσληψη 68 καθαριστριών μερικής και πλήρους απασχόλησης  για όλα τα σχολεία του Δήμου την επόμενη σχολική περίοδο. Οι προσλήψεις θα γίνουν με τα κριτήρια του νόμου και της  55472/23-7-2021 Υπουργικής Απόφασης.

 

-Κατά πλειοψηφία απορρίφθηκε η εισήγηση του Δημάρχου για πληρωμή  οικονομικών απαιτήσεων εργολάβων ύστερα από δικαστικές αποφάσεις σημαντικών ποσών της τάξης των 100.000 και 400.000 € αντίστοιχα, θεωρώντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι το αρμόδιο εκ του νόμου όργανο για να αποφασίσει σχετικά επί αυτών των νομικών θεμάτων.

 

-Σχετικά με την έγκριση ΑΠΕ και Συμπληρωματικής Σύμβασης για τις πέργκολες της πλατείας Παναγή Τσαλδάρη η πρόταση της παράταξής μας ήταν έγκριση της συμπληρωματικής σύμβασης δεδομένου ότι δεν προβλέπονται οι τέντες στην αρχική μελέτη και η καταψήφιση του Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών που προβλέπει  τριπλάσιες ποσότητες σκυροδέματος (από 71 κυβικά στη μελέτη γίνονται 197, 40 κυβικά) και χαλύβδινων οπλισμών (από 2.750 κιλά σε 7.132 κιλά). Η πρόταση της παράταξής μας έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία του Συμβουλίου, ενώ τη ΣΣ ψήφισε και η παράταξη του Δημάρχου".

 

Η απάντηση του Βασίλη Νανόπουλου

 

Ο Δήμαρχος Κορινθίων απάντησε σε έναν προς έναν των ισχυρισμών του ανθυποψηφίου του, στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, διευκρινίζοντας πως «το έργο που αφορά τις πέργκολες στην πλατεία «Παναγή Τσαλδάρη» και την έγκριση ΑΠΕ και Συμπληρωματικής Σύμβασης ψηφίστηκε σύμφωνα με την πρόταση του δημάρχου και όχι όπως, ψευδώς αναφέρει ο κ. Σταυρέλης, με την πρόταση της μειοψηφίας».

 

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση, ο Δήμαρχος και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, αναφορικά με τις εργολαβικές απαιτήσεις, για τις οποίες έγινε αναφορά, ξεκαθαρίζουν πως «η πληρωμή εργολαβικών απαιτήσεων -υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που τις διατάσσουν- δεν απορρίφθηκε από το συμβούλιο. Το συμβούλιο έκρινε πως είναι, ως όργανο, αναρμόδιο και πως συμφωνεί με την ομόφωνη απόφαση της οικονομικής επιτροπής. Το θέμα είχε συζητηθεί και ψηφιστεί από την οικονομική επιτροπή λαμβάνοντας μάλιστα την θετική ψήφο και του κ. Σταυρέλη».

 

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Κορινθίων, “σηκώνει το γάντι” απευθυνόμενος στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον για ανευθυνότητα, αναξιοπιστία και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. Κορυφώνει τέλος, την απάντησή του αναφερόμενος και στο ζήτημα της παρακώλυσης της λειτουργίας του Δήμου, στην οποία έχει αναφερθεί κατ’ επανάληψη σε ρεπορτάζ του, το loutraki365. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής του Βασίλη Νανόπουλου, αναγράφει στην ακροτελεύτια παράγραφο, επί λέξει πως «την απάντηση θα την δώσουν οι ίδιοι οι πολίτες οι οποίοι ήδη παρακολουθούν την παράταξη (σ.σ. του Νίκου Σταυρέλη) να παρακωλύει την λειτουργία του δήμου απουσιάζοντας από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, παρ’ ότι η παρουσία είναι η ελάχιστη υποχρέωση των εκλεγμένων έναντι των πολιτών».