«Ασημένιοι» Μάντης-Καγιαλής στην Ιστιοπλοΐα

Το ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 470 πανηγύρισε στη Βουλγαρία το δίδυμο των επιτυχιών της ελληνικής ιστιοπλοΐας, Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής.

 

 

 

Έπειτα από μια σπουδαία εμφάνιση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 470 που διεξήχθη από τις 16 ως τις 24 Μαΐου στο Μπουργκάς, οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο συγκέντρωσαν συνολικά 72 βαθμούς ποινής (σε σύνολο 12 ιστιοδρομιών) και βρέθηκαν στο 2ο σκαλί του βάθρο

 

 

Οι Έλληνες πρωταθλητές στα μισά του αγώνα βρίσκονταν στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά κάποια λάθη την τέταρτη αγωνιστική ημέρα έδωσαν το πλεονέκτημα στους Σουηδούς Αντον Ντάλμπεργκ και Φρέντικ Μπέργκστον που τελικά στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης.

 

 

«Το Πανευρωπαϊκό είναι πάντα για εμάς ένας πολύ σημαντικός αγώνας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να ανέβουμε στο βάθρο των νικητών. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ μέσα στη χρονιά και θέλαμε πολύ να έρθει το αποτέλεσμα σε αυτόν τον αγώνα. Νομίζω είχαμε αρκετά καλή απόδοση και αν αποφεύγαμε τα λάθη της 4ης ημέρας ίσως πετυχαίναμε κάτι καλύτερο. 

 

 

Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και κάθε λάθος στοιχίζει. Καταφέραμε να βελτιώσουμε την ταχύτητά μας ύστερα από αρκετή προπόνηση και δουλειά στην παραμετροποίηση των υλικών μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πρώτη διάκριση της "Ανατολής". Τώρα έχουμε λίγες ημέρες να ξεκουραστούμε πριν αναχωρήσουμε για τον επόμενο αγώνα της σεζόν που γίνεται στη Μασαλία», είπε ο Παναγιώτης Μάντης, ενώ Παύλος Καγιαλής τόνισε:

 

 
«Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας με εξαιρετικές συνθήκες για ιστιοπλοΐα. Πραγματικά ο καιρός μας εξέπληξε και εμάς ευχάριστα. Οι ασταθείς συνθήκες της πρώτης αγωνιστικής ημέρας ουσιαστικά εκμηδένισαν τα περιθώρια λάθους σε όλα τα πληρώματα και αύξησαν την πίεση σε όλους τα αθλητές, αλλά όλες τις υπόλοιπες ημέρες οι συνθήκες ήταν ιδανικές. Είμαστε εξουθενωμένοι αλλά το μετάλλιο σβήνει όλη την κούραση. Το Πανευρωπαϊκό ήταν ο ένας από τους δυο βασικούς στόχους της χρονιάς και το ασημένιο μετάλλιο μας χαροποιεί ιδιαίτερα».

 

 

cnn.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ