Αταμάν: "Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με όσα έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα, θέλουμε κι άλλα"

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για τις υψηλές προσδοκίες που έχουν άπαντες στον Παναθηναϊκό AKTOR, ενώ στάθηκε στην εμφάνιση του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στη νίκη επί της Βιλερμπάν.

 

 

Ο Παναθηναϊκός AKTOR βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στην πρώτη τετράδα της EuroLeague, όμως άπαντες στο εσωτερικό της ομάδας θέλουν να καταφέρουν ακόμα περισσότερα και δεν επαναπαύονται, όπως είπε ο Εργκίν Αταμάν μετά τη νίκη απέναντι στη Βιλερμπάν για την 28η αγωνιστική. Ο Τούρκος τεχνικός αναφέρθηκε ακόμα στην ιδιαίτερα θετική επίδραση του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ σε αυτό το ματς.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Εργκίν Αταμάν:

 

"Δεν παίξαμε καλό μπάσκετ απόψε, όμως για μία ακόμα φορά δείξαμε τη δύναμή μας. Δεν παίξαμε καλό μπάσκετ κι όμως κερδίσαμε με 18 πόντους διαφορά.

 

Στο δεύτερο μέρος με τον Σλούκα στη θέση του πόιντ γκαρντ είχαμε πολύ καλή οργάνωση, έδωσε 8 ασίστ, ενώ βρήκε και κάποια καλά σουτ στο pick-n-roll. Ο Γκραντ ήταν πολύ καλός στις διεισδύσεις και ο Γκριγκόνις έβαλε τα spot-up σουτ.

Σήμερα πήραμε πολύ ενέργεια από τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Είδα τα στατιστικά και όση ώρα βρέθηκε στο παρκέ ήμασταν στο +20. Ήταν πολύ σημαντική η συνεισφορά του. Μοιράσαμε τα λεπτά και περισσότεροι παίκτες είχαν συνειρφορά στο παιχνίδι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον, γιατί απομένουν ακόμα έξι παιχνίδια για το τέλος της κανονικής περιόδου της EuroLeague.

 

Στο δείπνο της ομάδας, ο πρόεδρος της ομάδας, Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε το πιο σημαντικό πράγμα. Ίσως κανείς να μην πίστευε ότι σε αυτό το σημείο της σεζόν, στα μέσα του Μαρτίου, θα βρισκόμασταν σε αυτή τη θέση στην EuroLeague και στο πρωτάθλημα. Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι ούτε εγώ, ούτε οι παίκτες, ούτε οι οπαδοί μας δεν είμαστε ικανοποιημένοι με όσα έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα. Θέλουμε κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα. Αυτή τη στιγμή τα πάμε καλά, αλλά έχουμε ακόμα έξι ματς, για να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε το πλεονέκτημα έδρας και μετά όλα θα είναι ανοιχτά.

 

Κάτι ακόμα που είναι σημαντικό για μένα, σε ένα εύκολο παιχνίδι όπως αυτό με τη Βιλέρμπαν, η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ ήταν εκπληκτική για μία ακόμα φορά. Αν συνεχίσουμε έτσι θα είναι πολύ δύσκολο για τον κόσμο να βρίσκει εισιτήρια για το γήπεδο στα επόμενα ματς και στα playoffs. Και εγώ και οι παίκτες και όλος ο οργανισμός, είμαστε πολύ περήφανοι για αυτή την κατάσταση.

 

 

Είναι πολύ δύσκολο να παίξεις με τρεις σέντερ σε ένα παιχνίδι. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαμε περισσότερο τον Κώστα Αντετοκούνμπο, που μας έδινε πολλά. Ο Μπαλτσερόφσκι είναι τρίτος στο rotation σε αυτή τη θέση. Όμως η σεζόν είναι πολύ μεγάλη, κάποιες φορές ο Μπαλτσερόφσκι ήταν εκτός, λόγω της επέμβασης που έκανε. Για δύο παιχνίδια ο Ματίας Λεσόρ ήταν εκτός. Τώρα είναι έξω ο Αντετοκούνμπο και ο Μπαλτσρόφσκι μας έδωσε αυτά τα 7'-8' λεπτά που χρειαζόμασταν.

 

Ο Ερνανγκόμεθ μπορεί να μην μας έδωσε πόντους, μας έδωσε όμως ενέργεια απόψε. Ο Μήτογλου κάνει εξαιρετική σεζόν, όμως σήμερα δεν ήταν τόσο καλός στην επίθεση, για αυτό χρησιμοποιήσαμε περισσότερο τον Χουάντσο, που προσέφερε πολλά. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν μπορούμε να τελειώσουμε τη σεζόν με 5-6 παίκτες μόνο".