Αταμάν: "Ελπίζω να συναντήσω τη Ρεάλ στον τελικό της EuroLeague, όπως πριν δύο χρόνια στο Βελιγράδι"

Ο Εργκίν Αταμάν θέλει να δει τον Παναθηναϊκό AKTOR να μάχεται με τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της EuroLeague, όπως είχε κάνει με την Εφές στο Final Four του Βελιγραδίου το 2022.

 

 

Την επιθυμία του να φτάσει ο Παναθηναϊκός AKTOR στον τελικό της EuroLeague και να βρει εκεί απέναντί του τη Ρεάλ Μαδρίτης εξέφρασε ο Εργκίν Αταμάν, μετά από την πολύ σπουδαία επικράτηση των πρασίνων επί ισπανικού εδάφους (86-97) για την 27η αγωνιστική. Παράλληλα, ο Τούρκος τεχνικός δήλωσε πως ο Ματίας Λεσόρ είναι ο καλύτερος σέντερ στη διοργάνωση, ενώ σχολίασε και την μέχρι τώρα πορεία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στο τριφύλλι.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο κόουτς Αταμάν στη συνέντευξη Τύπου:

 

"Αυτή είναι μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Είναι μια έξτρα νίκη που θα μας βοηθήσει να προστατέψουμε τη θέση μας στην πρώτη τετράδα. Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, κάναμε λάθη και δώσαμε στη Ρεάλ εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Όμως στη δεύτερη περίοδο ξεκινήσαμε να παίζουμε με καλύτερο spacing. Ο Κέντρικ Ναν σκόραρε, ο Κώστας Σλούκας ήλεγξε το παιχνίδι.

 

Καταλάβαμε ότι η Ρεάλ δεν ήταν σε καλή μέρα. Δεν ήταν συγκεντρωμένοι, είχαν 13 λάθη ήδη στο πρώτο μέρος. Φυσικά παίξαμε καλή άμυνα. Μετά την ανάπαυλα χάσαμε λίγο τη συγκέντρωσή μας και εμείς και αυτοί και είναι λογικό, γιατί συγκεντρωθήκαμε όλοι στη Μαδρίτη. Εγώ ήρθα από την Κωνσταντινούπολη και οι παίκτες από τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές ομάδες.

 

Στο δεύτερο μέρος παίζαμε συνέχεια καλά στην επίθεση, είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, επιτεθήκαμε με τον Ναν και τον Σλούκα, ο οποίος βρήκε τα σημεία του. Φυσικά ο Λεσόρ μας έδωσε πολλούς πόντους στο pick n roll. Πήραμε έτσι μια πολύ σημαντική νίκη που ελπίζω ότι θα μας βοηθήσει να προστατεύσουμε τη θέση μας στην τετράδα στο τέλος της κανονικής διάρκειας.

 

Πιστέυω ότι ο καλύτερος σέντερ στη διοργάνωση είναι ο Ματίας Λεσόρ. Ο Ματίας δεν χρειάζεται κανέναν να του δώσει κίνητρο. Σήμερα έκανε εξαιρετικό παιχνίδι. Τον βοήθησαν πολύ και οι γκραρντ, τόσο ο Ναν, όσο και ο Σλούκας, που έδωσε τις ασίστ του μετά από έναν τραυματισμό που τον είχε κρατήσει εκτός. Ο Ταβάρες δεν έκανε το καλύτερό του παιχνίδι, αλλά ο προπονητής του θα μιλήσει για αυτό. Ο Ματίας δεν χρειάζεται κανέναν να του δώσει κίνητρο και για μένα είναι ο καλύτερος σέντερ στην EuroLeague.

 

Ο Χουάντσο Ερναγκόμεθ είναι ένας παίκτης που είχε κάποια προβλήματα γιατί προέρχεται από μια μακρά θητεία στο NBA. Εκεί οι παίκτες παίζουν λιγότερα λεπτά και δεν παίρνουν τόσες ευθύνες. Στην EuroLeague αυτοί οι παίκτες έχουν πολλές φορές προβλήματα. Έχει καλό χαρακτήρα, δουλεύει σκληρά, όμως κάποιες φορές κάνει κομβικά λάθη στη διάρκεια του ματς. Πιστεύω ότι πρέπει να προοδεύσει σε πολλά πράγματα, γιατί είναι παίκτης που έχει τα fundamentals και μεγάλη ποιότητα. Πρέπει ίσως να είναι πιο σκληρός για να είναι ανταγωνιστικός στην σκληρή άμυνα που βρίσκεις στην EuroLeague. Το έχω ξαναπεί, στην EuroLeague όλοι είναι aggressive από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Στο NBA δεν είναι έτσι, παίζουν πολύ soft για τρεις περιόδους και ξεκινούν να παίζουν στην τέταρτη. Για αυτό το λόγο είχε κάποια προβλήματα, αλλά νομίζω έχει κάνει μεγάλη πρόοδο.

 

Ειλικρινά, φέτος, η άμυνα μας είναι πάντα πολύ καλή και επιθετική στο ΟΑΚΑ. Στα εκτός έδρας παιχνίδια είχαμε πάντα πρόβλημα, αλλά σήμερα παίξαμε αυτή την ίδια άμυνα που παίζουμε όλη τη σεζόν στην έδρα μας. Παίξαμε τέλεια άμυνα απόψε.

 

Ελπίζω να συναντηθούμε με τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της EuroLeague. Αυτή η νίκη είναι σημαντική για εμάς γιατί η Ρεάλ δεν είχε χάσει από κανέναν φέτος στην έδρα της. Ξέρω ότι πολλοί παίκτες της Ρεάλ επέστρεψαν από μακρινά παιχνίδια για τα παράθυρα, ιδίως οι δύο Αργεντίνοι (σσ. Καμπάσο και Ντεκ). Η Ρεάλ είναι μέχρι στιγμής η καλύτερη ομάδα στην EuroLeague. Μας δίνει αυτοπεποίθηση αυτή η νίκη λοιπόν, αν και είχαμε ήδη. Είναι σημαντικό να παίρνεις τέτοια αυτοπεποίθηση στα εκτός έδρας ματς.

Και φυσικά ελπίζω να συναντήσω άλλη μία φορά τη Μαδρίτη στον τελικό, όπως πριν από δύο χρόνια στο Βελιγράδι (σσ. όταν η Εφές πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη κούπα της στην EuroLeague)".