Αυτά είναι τα «Μετέωρα» της Κορινθίας

Στο βορειοανατολικό τμήμα του Φενεού, κρύβεται ένα από τα μυστικά της Κορινθίας που μόλις τα αντικρίσει κανείς έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται στα… Μετέωρα.

 

Κοντά στο χωριό Κάτω Ταρσός, λοιπόν, τα «Κορινθιακά Μετέωρα» αποτελούνται από τεράστιους, κάθετους και επιβλητικούς βράχους, παραδομένα στην πλούσια φύση της περιοχής, γεμάτη με έλατα και τρεχούμενα νερά.

 

Ανάμεσά τους διακρίνεται το εκκλησάκι της Παναγιάς του Βράχου, το οποίο, σύμφωνα με την τοπική παράδοση, δημιουργήθηκε μετά από τάμα μιας γυναίκας του χωριού, η οποία σώθηκε ως εκ θαύματος μετά την Άλωση της Ταρσού από τον Μωάμεθ Β’ το 1458. Από εδώ η θέα που απολαμβάνει ο επισκέπτης προς όλη τη Ζήρεια, κόβει στην κυριολεξία την ανάσα.

 

Ακριβώς πάνω από το ναό βρίσκεται το Σπήλαιο με δύο ορόφους. Ο πρώτος λειτουργούσε ως ασκηταριό, ενώ ο δεύτερος κατά την διάρκεια του παρελθόντος, και κυρίως επί Τουρκοκρατίας, είχε χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο.

 

Για να προσεγγίσει κανείς τα «Κορινθιακά Μετέωρα» οδηγεί σε βατό χωματόδρομο από το χωριό και μετά από ενάμιση, περίπου, χιλιόμετρο καταλαβαίνει ότι βρίσκεται στο σωστό σημείο από την επιβλητικότητα του τοπίου ολόγυρά του.

 

Δείτε τα εκπληκτικά πλάνα του youtuber Christos Doumanis.