"Αυτές είναι οι προτάσεις μας": Το ΚΚΕ για την αύξηση κρουσμάτων σε Λουτράκι και Κορινθία

Ανακοίνωση για την "τραγική έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων αλλά και στις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Κορίνθου", εξέδωσε σήμερα η Κομματική Οργάνωση Βάσης του ΚΚΕ...

 

Αναλυτικά:

 

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, η κατάσταση βρίσκεται και πάλι σε ανησυχητικό επίπεδο. Τα νέα κρούσματα σε σχολεία, σούπερ μάρκετ, αποδεικνύουν και στο δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων την τραγική έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία. Την ίδια στιγμή οι μόλις 6 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο Κορίνθου είναι καλυμμένες, ενώ και το νοσοκομείο έχει ήδη μετατραπεί σε νοσοκομείο «μιας νόσου», αφού ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό έχει εκτοξευτεί.

 

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι οικογένειές τους παλεύουν με την πανδημία, χωρίς μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, χωρίς περισσότερους δασκάλους και αίθουσες, χωρίς ενίσχυση της καθαριότητας με μόνιμο και επαρκές προσωπικό, ακριβώς γιατί όλα τα πραγματικά μέτρα προστασίας και πρόληψης “κόβονται” εξαρχής στο ζύγι της απαράδεκτης λογικής “κόστους – οφέλους”.

 

Κυβέρνηση και εργοδοσία όλους αυτούς τους μήνες τηρούν τα πρωτόκολλα της κερδοφορίας και όχι της υγείας. Γι’ αυτό και στο όνομα του “κόστους” αφήνουν απροστάτευτους τους εργαζόμενους, εξασφαλίζοντας χρήμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Όσο δεν παίρνονται ουσιαστικά μέτρα προστασίας μέσα στον χώρο δουλειάς, που εργοδοσία ξεσαλώνει με τον αέρα που της δίνει η κυβερνητική πολιτική, τόσο το πρόβλημα θα οξύνεται.

 

Αυτή τη στιγμή το μόνο που μπορεί να δώσει λύση είναι η πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Όπως πριν, έτσι και τώρα, κανένα lockdown και καμιά αναστολή λειτουργίας σχολικής μονάδας, από μόνα τους δεν μπορούν να “γεννήσουν” αναγκαία μέτρα προστασίας, κλίνες ΜΕΘ, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του δήμου να μη φοβούνται, να μείνουν δυνατοί διεκδικώντας οργανωμένα μέσα στα σωματεία και τους συλλόγους τους:

 

- Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, συχνές απολυμάνσεις και συχνά, δωρεάν, επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη της εργοδοσίας στους τόπους δουλειάς.
- Να διενεργηθούν άμεσα δωρεάν-επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, με ευθύνη του δήμου και της περιφέρειας.
- Nα γίνουν απολυμάνσεις στα σχολεία, με ευθύνη του δήμου, να γίνει οργανωμένη ιχνηλάτηση των επαφών κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
- Αραίωση των μαθητών στις τάξεις, αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χώρων και αιθουσών, πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού (εκπαιδευτικού-καθαριότητας).
- Με ευθύνη της κυβέρνησης, περιφέρεια και δήμου να δοθεί τεχνολογικός εξοπλισμός σε όλους τους μαθητές, δωρεάν internet, tablet και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ώστε να μην αποκλείεται κανένας μαθητής από τη λεγόμενη τηλεκπαίδευση.
- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και εξοπλισμό του Γ.Ν. Κορίνθου, του κέντρου υγείας Λουτρακίου και των περιφερειακών ιατρείων Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων Ισθμίων, του δημόσιου συστήματος Υγείας με βάση τις σύγχρονες εργατικές – λαϊκές ανάγκες, για να μπορεί και να διεξαχθεί με ασφάλεια και άμεσα ο εμβολιασμός. Άμεση επίταξη των δομών του ιδιωτικού τομέα.