Αυτοδιοικητικές εκλογές: Τι ώρα θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα την Κυριακή

Η αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου έχει αρχίσει. Τα πάντα είναι σχεδόν έτοιμα, με τις τελευταίες «πινελιές» να μπαίνουν την Παρασκευή, οπότε και θα στηθούν τα παραβάν στα σχολεία της χώρας.

 

Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών θα είναι διαθέσιμη στις 22:30 και αυτό οφείλεται στον μεγάλο αριθμό υποψηφίων. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Δήμου Κορινθίων, στον οποίο «κατεβαίνουν» 300 υποψήφιοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν ξεκινήσει και αποστέλλονται τα tablet στους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα συμμετάσχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Μέχρι στιγμής έχουν αποσταλεί 22.722 tablet και αναμένεται να ενεργοποιηθούν ώστε να πιστοποιηθεί ότι λειτουργούν σωστά.

 

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ των αυτοδιοικητικών εκλογών, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών θα δημοσιεύονται τα αποτελέσματα, όπως θα εξελίσσονται.

 

Πώς θα συλλεχθούν τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών

 

Η τροφοδότηση των αποτελεσμάτων από όλη την Ελλάδα προς το υπουργείο Εσωτερικών θα γίνει μέσω 22.722 συσκευών που αποτελούν μέρη του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης Αποτελεσμάτων (SRT).

 

«Θα υπάρχουν δύο κάλπες μέσα σε κάθε τμήμα, για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές» σχολίασε σε ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα ο Ηλίας Γιαννίτσιος, διευθυντής έργου της Singular Logic, στο υπουργείο Εσωτερικών.

 

Τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών θα συλλεχθούν τόσο σε επίπεδο συνδυασμών, όσο και σε επίπεδο υποψηφίων ενώ ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του κάθε εκλογικού τμήματος έχει οριστεί από το υπουργείο Εσωτερικών ότι οι κάλπες θα ανοίξουν με συγκεκριμένη σειρά προκειμένου να υπάρχει διαρκής ροή αποτελεσμάτων. Συγκεκριμένα, στα τμήματα με μονά νούμερα θα ανοίξουν πρώτα οι κάλπες για τις Δημοτικές εκλογές και στα ζυγά οι κάλπες για τις Περιφερειακές εκλογές.