Αυτοί καθαρίζουν τον Ισθμό (Εικόνα)

Απόλυτη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του loutraki365.gr, που από τις 9 Μαρτίου, ήταν το μοναδικό Μέσο που σας είχε πληροφορήσει για το τι θα ακολουθήσει...

 

Κλειστή παραμένει η διώρυγα της Κορίνθου λόγω των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν πριν από μερικές ημέρες και σταμάτησαν τη διέλευση των πλοίων. Με γερανούς και εξειδικευμένους εναερίτες εργάτες, όπως είχε πρώτο γράψει το loutraki365.gr από τις 9 Μαρτίου συνεχίζονται τα έργα για την απομάκρυνση των όγκων τα οποία αναμένεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης της Διώρυγας, να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

 

Τα έργα συνεχίζονται καθημερινά με γερανούς και μπουλντόζες στο ενάλιο κομμάτι, αλλά και εξειδικευμένους εναερίτες εργάτες που κατεβαίνουν κάθετα τον Ισθμό και με ειδικά εργαλεία αφαιρούν τα επικίνδυνα κομμάτια του βράχου. Υπολογίζεται πως περίπου 17.000 κυβικά μέτρα είναι οι όγκοι που έπεσαν στη διώρυγα της Κορίνθου από τις κατολισθήσεις στο τέλος του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σχετικής ογκομέτρησης.